Annonce
København

Københavns nye stærke mand

Den 41-årige Bjarne Winge bliver på tirsdag konstitueret som administrerende direktør i Københavns Kommune. Han har været ansat i kommunen siden 1984 efter at have afleveret sit speciale på cand.polit. studiet.

Vicedirektør Bjarne Winge sætter sig tirsdag på en af de højeste kommunale poster, som en embedsmand kan opnå.

Han er nemlig konstitueret som administrerende direktør i Københavns Kommunes Økonomiforvaltning

Det sker, fordi den nuværende direktør Kurt Bligaard Pedersen pr. 1. august begynder på et nyt job som administrerende direktør i Falck.

Dermed får Bjarne Winge en af de største kommunale poster, en dansk embedsmand kan opnå.

Han får ansvar for økonomistyringen i landets største kommune, der har et budget på ca. 20 mia. kr. og 45.000 ansatte. Bjarne Winge er 41 år og cand. polit. fra Københavns Universitet i 1985.

Han blev ansat i Københavns Kommune som student i 1984 og avancerede hurtigt i det kommunale system.

Først til fuldmægtig over stillingen som kontorchef i den daværende finansafdeling og siden videre til posten som vicedirektør i økonomiforvaltningen i slutningen af 1995.

De senere år har han haft det daglige ansvar for økonomistyringen i kommunen. Desuden har Bjarne Winge siden januar 1998 været med i forvaltningens direktion sammen med Kurt Bligaard Pedersen, personaledirektør Hans Simmelkjær og vicedirektør Paul Sax Møller.

Dygtig fagmand

Bjarne Winge var et naturligt bud på konstitueringen, ikke mindst fordi kommunens budget for 2001 laves i perioden fra sommerferien og frem til 1. oktober, og han betænkte sig da heller ikke, da overborgmester Jens Kramer Mikkelsen (S) spurgte, om han ville konstitueres.

Kilder tæt på ham betegner ham som en "god kollega" og en "ekstremt dygtig fagmand, som stort set har kommunens budget i hovedet".

»Jeg er jo også vokset op med budgettet,« kommenterer han.

Det siges også, at det er "klogt at vælge ham som konstitueret", og at "man kan være i tvivl, om nogen i landet ved mere om kommunaløkonomi end han".

Stilling bliver slået op

Som type er Bjarne Winge stilfærdig. Han er gift og har tre døtre på 7, 11 og 13 år, og familien bor i Skovlunde; et område som han altid har kendt, fordi han er vokset op i Herlev.

Også i sin fritid har han tempo på, her løber han blandt andet maraton og cykler Sjælland Rundt.

I sit arbejde prøver han konstant på at udvikle sin ledelsesform som åben og lyttende, og han vil gerne være i tæt dialog. »Jeg er samtidig opmærksom på at træffe beslutninger, når der er behov for det,« pointerer Bjarne Winge.

Den nuværende administrerende direktør Kurt Bligaard Pedersen siger farvel til Københavns Kommune på en afskedsreception fredag den 23. juni klokken 11-13 i Magistratssalen på Københavns Rådhus.

På grund af ferie stopper Kurt Bligaard Pedersen reelt på mandag, og derfor træder konstitueringen i kraft tirsdag den 27. juni og fortsætter, indtil Kurt Bligaard Pedersens afløser er fundet.

Stillingen som administrerende direktør bliver slået op i starten af august.

I august/september er der afsat tid til samtaler, og på Borgerrepræsentationen den 21. september regner man med at vedtage en ansættelse, så med en eventuel opsigelsesperiode fortsætter konstitueringen i hvert fald indtil 1. november, med mindre Bjarne Winge selv får stillingen. Om han vil søge, har han ingen kommentarer til.

ally.larsen@jp.dk

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

Lillelund: Ridderne af den varme luft

Niels Lillelund
Hvem tør anfægte den gode vilje og det rene hjerte eller bede om dokumentation?
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere
Her får safarirejsen en sød afslutning
Langs Kenyas kyst får man nogle af Afrikas bedste badestrande og kulturoplevelser i byer som Mombasa og på øen Lamu. Det er et perfekt sted at skylle støvet af sig efter strabadserne inde i landet, og fra oktober til december er der mulighed for at se pukkelhvaler. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her