Fleksibel mødetid

Som gammel trafikant - bl.a. i sælgerkorpset - har jeg oplevet, hvordan trafikken er vokset fra ca. 25.000 til ca. 60.000 biler i døgnet på syd/vestmotorvejen.

Jeg ved, at en masse mennesker hver dag møder på arbejde omkring kl. fire-fem-seks om morgenen, men det er ikke dem, der oplever eller skaber kødannelsen omkring København.

Spred trafikken

Kl. 07.15 begynder det hele omkring Solrød Nord -Greve Syd, Vallensbæk samt Holbæk/Lyngby-vejen. Det skyldes, at for mange bilister kører samtidig. Derfor må trafikken spredes således, at f.eks. en tredjedel møder på arbejde kl. 07.00, en tredjedel møder kl. 08.00, og resten møder kl. 0900/1000.

Det vil samtidig få spredt trafikken på HT- og S-nettet og dermed skabe større sikkerhed mht. sammenstød/overbelastning af de offentlige trafikmidler.

Der vil komme mange argumenter imod dette, bl.a. at "vort firma kan ikke ændre på dette", men det kan de altså blive nødt i den sidste ende, og hvorfor så ikke gøre det frivilligt.

Kig f.eks. på hele finanssektoren, hvor man i dag tæt følger børserne i Tokyo og mange andre steder, og dermed bruger hele døgnet til forretninger, og ikke blot de 37 timer om ugen.

Lille omkostning

Selvfølgelig vil der komme et sted, der bliver belastet, men alt andet lige er der nok en "lille omkostning", der må kunne løses: Nemlig, at vuggestuer og børnehaverne må indstille sig på en åbnings/lukketid for at få det til at hænge sammen.

Måske kunne dette bidrag fremføres mere effektivt andet steds, men jeg føler blot at en smule fornuft godt kan bruges i dagens debat.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen