Leder: Slap forvaltning

KUC-sagen ruller videre. Senest med begivenhederne omkring overborgmester Jens Kramer Mikkelsens (S) forsøg på at få en uplettet, troværdig og respekteret person i spidsen for foretagendet som formand. Som bekendt viste der sig i sidste øjeblik problemer for kandidaten Laue Traberg Smidt, som i elvte time valgte at sige nej tak, da han selv uventet var kommet i mediernes søgelys, som kunne få den stik modsatte virkning af det ønskede: at skabe ro.

KUC's nuværende direktør, Hans Grønberg, har appelleret til, at der skabes ro, så KUC får en fair chance for at fortsætte sit virke. Bl.a. vil man hurtigst muligt skifte navn, og der er også planer om at udvide aktiviteterne med landsdækkende tilbud.

Det er forståeligt, men det bliver måske en stakket frist, da foretagendet risikerer at blive slugt af en kommende bydelsordning. Men kan der overhovedet skabes ro på længere sigt? Der er al mulig grund til at stille spørgsmålet, når det viser sig, at KUC-organisationen har kørt totalt administrativt friløb, selv om der var politiske krav om at have den i kort snor gennem en driftsoverenskomst.

Det viser sig i den forbindelse, at KUC-sagen ikke alene bunder i "socialkammerateri", men at en enten totalt ukritisk eller for slap konservativ borgmester også må tage en del af ansvaret for, at det kom så vidt. Trods krav gennem flere år har Hans Thustrup Hansen ikke fået en driftsoverenskomst med KUC i stand. Han er langt ude, når han i JP København forsøger sig med følgende undskyldning for sit administrative svigt: "Ledelsen i KUC var nogle hårde drenge, som klart lod os forstå, at de var under overborgmesterens beskyttelse, og at vi ikke skulle blande os".

Og hvad så? En rigtig borgmester lader sig vel ikke anfægte af trusler. Derfor bør han også drage konsekvensen og trække sig hurtigst muligt, hvis han mener det alvorligt... Det er først og fremmest borgerne, som har krav på en fair behandling i denne sag, da de år efter år har betalt for pampernes udskejelser og dårlig forvaltning gennem deres skattekroner. Nu viser det sig yderligere, at en konservativ kulturborgmester helt bevidst har undladt at være borgernes garant mod misbrug af skattekronerne.

Derfor er det også ønskeligt, at hele KUC's administrative praksis undersøges grundigt led for led for at undersøge, om de store armbevægelsers udgiftspolitik også har gennemsyret hele organisationen driftsmæssigt og medført al for store bevillinger. Det er fairness overfor dem, der har betalt, og så må roen komme i anden række.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen