ByNyt

For en tid bliver konkurrencen om kunderne knap så hård på Vesterbro Torv. Barbarbar har overladt markedet til Obelix, mens der renoveres, men et skilt i døren forkynder, at de er klar til at åbne igen om otte måneder.

Frederiksberg vil de så gerne have et bedre gå-ud-miljø. Politikerne vil i hvert fald gerne, så selv om der var lidt bøvl forbundet med at få spiritus til matriklen på Peter Bangsvej 108, så er det nu på plads, og nu har Martin Buntzen åbnet Cafeen Martins på adressen, hvor Parly Petersen tidligere havde sin bagerforretning. Martin Buntzen og hans kæreste Rose Marie Wheie har igennem tre år drevet iscafé og restaurant Café Rose i Dronningmølle på Nordkysten, og de har tag i publikum, for den første tid med åbent på Frederiksberg melder om succes. De har renoveret stedet, så der blandt andet er kommet brostensterrasse til udendørsservering. Den daglige bestyrer Tani er tidligere professionel fodboldspiller fra Bulgarien, så det skulle være til at slå en relevant sludder af i de næste uger, hvor EM dominerer manges samtaler.

En pølse skal serveres med føl'se - også efter midnat. Det ved D'Herrer Angst & Bange, som i weekenderne disker op med frankfurtere, røde og ristede mæ det hele i Boltens Gård. Til daglig er de viceværter i blandt andet Boltens Gård og hedder Jens Hermansen og Peter Madsen, kan man læse i lokalavisen Grønnegade Kvarteret, men når mørket falder på, er de Angst & Bange i forklæde og mærkelige briller. Og det er hverken pølser eller natten, de er angst & bange for, men det farlige væsen, der huserer allesteder...skattevæsenet.

Det var på en eller anden måde nemmere, da det var vinter, for da var man ikke i tvivl om, hvorvidt man skulle iføre sig støvler og strømper hver morgen. Men på Thorsen ude på Holmen lader de sig ikke sådan kyse af vådt vejr, så sejlet er oppe, der er vand i dokken, og liggestolene står klar til dem, der måtte vove sig ud.

Blegdammens Stjerne - Republic går Claus Knussen rundt og drømmer om at vide mere om, hvad de egentlig laver på Danmarks Designskole. I en slags erkendelse af at han aldrig selv kommer til at gå på skolen, har han fået elever til at lave dessert-tallerkener og fade, som nu kan opleves på det listige sted.

Selv om istrangen måske er gået lidt i dvale igen, skal vi ikke undlade at fortælle, at der på Toldboden er dukket netop en isbutik op. Royal Icehouse - mindre kan ikke gøre det, Mark Randmark og Raquel Fernandéz drømmer om en rigtig baggårdscafé, hvis ellers tilstræekkelig mange mennesker finder vej til Toldbodgade 63.

Vi iler med at citere lokalavisen FrederiksStaden for endnu en nyhed inden for gå-ud-livet. Café Limona i St. Kongensgade har lejet arealet på Landgreven ved St. Kongensgade, og da Københavns Kommune har spenderet 100.000 kroner på at gøre pladsen mere attraktiv, er det blevet en hel lille lund med borde og stole til udendørsservering.

Så'r der fødselsdag. Selv om barnet ikke fylder mere end to år, er der udskænkning af langt hårdere sager end safety water, når natklubben Subsonic på søndag fejrer fødselsdag. Fra klokken 23.00 er der live musik med The Party, og som invitationen påpeger, så er det jo helligdag dagen efter...

Andre læser

Mest læste

Del artiklen