Bycykler trampes over Øresund

Bycyklerne vil også være med, når kryb og kravl, rulleskøjter, løbende, gående, barnevogne og Christianiacykler og andre mere almindelige cykler fra i dag og pinsen over kæmper sig over Øresundsbroen til Sverige.

For en enkelt dag får Københavns bycykler dispensation til at køre uden for den lovlige zone i City, og 100 styk krydser i dag Øresundsbroen og tager på opdagelse "hinsidan". Turen på de 34 kilometer er dog forbeholdt ansatte i Bycykelfonden og i Superbrugsen, der havde søgt om at låne bycyklerne til en "skovtur" på broen.

Hårdt for bagdelen

Det kan gå hen og blive en hård skovtur, for et godt stykke hen ad vejen går turen op ad bakke, bycyklerne er lavt gearet og tunge, så bro(by)cyklisterne får brug for stærke benmuskler og pauser undervejs. Derfor medbringer holdet også egen servicevogn, der både kan give mad og drikke og klare en hurtig reparation.

Et klart formål med cykelturen til Malmö er også at lade Malmögenserne få et kig på bycyklerne. Bycykelfonden har nemlig tilbudt Malmö Kommune at oprette et bycykelprojekt i Malmös centrum, så man i begge de store byer ved Sundet kan snuppe en gratis bycykel og køre en tur. Men nu har Malmö Kommune haft projektet liggende et par år uden at få gang i det, så direktøren for Bycykelfonden Stig DeGeer synes, det er på tide med et vink med en cykelstang.

Andre svenske byer i det sydlige Sverige har vist interesse for bycyklen, men der er ingen aktuelle planer. Og ligeledes Stockholm er interesseret. Og fra en side, der slet ingen forbindelse har til bro og Sverige, er der netop kommet en forespørgsel om bycyklerne. Kriminalforsorgen i Nuuk på Grønland er interesseret i at få bycykler til byen som led i et aktivitetsprojekt for kriminelle.

linda.bang@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen