Bag om en John

Han laver ballade og keder sig. Han hedder John og går i Addidas- bukser og er nok bare

en ensom, ung fyr.

Det sværeste af alt er at flygte fra sig selv - det er Johns projekt. Ikke sært, at det mislykkes. Vi kender godt hans type.

Ung, sej fyr, de rigtige Adidas-træningsbukser, tyk sølvkæde om halsen, muskler i den spinkle krop. Han laver ikke så meget andet end ballade og lettere hærværk, generer naboerne, keder sig.

Det er John selv, der fortæller - som om historien handlede om en anden. Om en fyr, der godt er klar over, at han opfører sig dumt, men hvad skal han ellers gøre, hvis energien må ud?

Som et lille rovdyr i bur møder vi ham og hører hans historie. Som undervejs får flere facetter. Måske har han et arbejde alligevel - eller har haft. Måske har han en kone - eller har haft.

Der er så meget, man kan forestille sig, hvis man er John. Som nok bare er en ung, ensom fyr, der ikke rigtig kan finde ud af livet.

En flirt

Sådan som Jens Andersen, uddannet skuespiller fra Teatret Cantabile 2's elevskole i 1995, fortæller historien om John, mærker vi aggressionerne bag den rolige stemme, mens ordene blandes med kroppens sitrende sprog, så vi klart fornemmer afmagten og længslen bag den kontrollerede facade.

Undervejs flirter John lidt med publikum som en stor dreng, der gerne vil være en verdensmand uden helt at have formatet til det.

Den lille forestilling - 40 minutter - har musik under teksten, som fint anslår og understøtter de skiftende stemninger i historien, hvor den nøgterne fortællestil blandes med mere billedmæssige elementer, der fungerer som bud på Johns indre liv.

Med nogle justeringer i indholdet vil den uden tvivl kunne egne sig som debatoplæg i de ældste klasser i folkeskolen, ikke mindst fordi drengene her umiddelbart vil kunne spejle sig i Jens Andersens rene og overbevisende måde at fremstille John på. Som en teateroplevelse for et voksent publikum er den trods alt for spinkel og for kort. henrik.lyding@jp.dk

"Flugten fra JohnJohn". Gæstespil af Project D2. Bidt, Ryesgade 30 C. Iscenesættelse: Anna Thulestedt, musik: Kenneth Abel. Spiller tir.-lør. kl. 20. Sidste dag den 15. juni. Billetter: 35 37 45 41.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen