Fodbold ødelægger broarrangement

Danmarks første EM-kamp i fodbold på søndag holder i følge arrangørerne familierne væk fra Øresundsbroen. Der er blot solgt 150 billetter til denne eftermiddags tilbud om en gå-tur på den øde bro.

Det danske fodboldlandsholds første kamp ved EM i fodbold søndag aften, hvor verdensmestrene fra Frankrig er modstanderen, er gået hen og blevet et problem for Røde Kors' pinsearrangement på Øresundsbroen.

Selv om der i alt kommer flere end 170.000 danskere og svenskere til de forskellige begivenheder på broen i løbet af pinsen, er der solgt færre end 150 billetter til familiearrangementet på søndag i tidsrummet mellem 15 og 19. Her har nysgerrige mulighed for at spadsere på broen før den bliver indtaget af de firhjulede til juli.

»Vi er sikre på, at det er fodboldkampen, der holder folk væk. Sådan plejer det at være. Men hvad med at optage kampen på video i stedet for og så få en oplevelse for livet: Det bliver jo aldrig mere muligt at gå på broen,« lokker kommunikationschef i Røde Kors Thomas Dahlberg.

Han gør yderligere et forsøg på at sælge nogle billetter ved at konstatere, at der sælges langstilkede røde roser og små glas champagne. Så der er alle muligheder for en romantisk serenade med udsigt til Øresund, mener kommunikationschefen.

1,5 millioner seere

Bilister skal parkere bilen ved Avedøre Holme, hvor fra der afgår busser til broen. For de billøse er der busafgang fra Hovedbanegården. Billetter købes ved broen og koster 70 kroner for voksne og 40 kroner for børn.

TV 2 begynder at sende EM-fodbold søndag klokken 14 og fra klokken 17.05 varmes der op til Danmarks kamp i Brügge i Belgien. TV 2's informationschef Lasse Bjerre oplyser, at stationen forventer, at 1,5 mio. seere vil følge Danmarks kamp.

peter.schollert@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen