Tre mænd dømt for at operere på kæledyr

Tre mænd blev mandag i Københavns Byret idømt hæfte - og bøde straf for uforsvarlig behandling af fritter, som er ilder-lignende kæledyr.

Men de blev frifundet for mishandling af de samme dyr, som i 1997 blev udsat for uautoriserede operationer i et skur ved en dyrehandel.

»Retten lagde vægt på, at der ikke blev ført bevis for, at dyrene rent faktisk havde lidt under operationerne,« siger anklageren, politiadvokat Vibeke Torkil-Jensen.

To mænd blev idømt en betinget hæftestraf på 14 dage samt en bøde på hver 5000 kroner. Den ene modtog dommen, mens den anden tog betænkningstid. En tredje mand blev idømt en bøde på 1000 kr., mens en fjerde tiltalt i sagen senere vil komme for retten.

Krævede fængsel

Anklagemyndigheden havde krævet fængselsstraf for dyremishandling til to af mændene.

Anklageren måtte undervejs se helt bort fra en ekspertudtalelse fra Det Veterinære Sundhedsråd, fordi rådets eksperter tog stilling til det spørgsmål, retten skulle afgøre: Nemlig de tiltaltes skyld. Forsvarerne protesterede og gik helt til Højesteret, som i december sidste år fastslog, at udtalelsen ikke måtte bruges.

Sagen begyndte med et indslag i TV-Lorry for tre år siden og blev fulgt op af en politianmeldelse fra Foreningen til Dyrenes Beskyttelse.

Operationerne gik ud på at sterilisere og kastrere fritterne. En af de tiltalte forklarede undervejs, at dyrene blev lagt på de samme håndklæder, som redskaberne blev tørret af i, og at de først tog en ny kniv, når den gamle var sløv. /ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen