Dildo og Kærgården på banen

Smør, juice og en dildo er blandt de ting, som Brøndbys målmand Mogens Krogh er blevet præsenteret for af modstandernes tilskuere

Om en københavnsk tilskuer til Brøndby-FCK kampen i søndags havde valgt at nyde sin morgenmad sent på eftermiddagen, kan ikke siges med sikkerhed.

Men i hvert fald oplevede Brøndbys målmand Mogens Krogh nogle af ingredienserne af det, som passer til et godt morgenmåltid lidt oppe af dagen på en søndag, hvor man har været lidt længe i byen natten før.

Der blev både kastet smør af mærket Kærgården og juice efter ham, da han i første halvleg stod på mål foran FC Københavns tilskuere.

Og vidner på stadion fortæller, at de oplevede ham tørre smørret af støvlerne.

»Jeg sparkede det ud over sidelinjen,« siger han selv om episoden.

Ofte er det småsten og småmønter, som Mogens Krogh og andre målmænd må tage imod, når de står som sidste skanse på et fodboldhold ved modstandernes supportere.

Det var da også første gang, at han oplevede de førnævnte forplejning smidt på banen, men det var ikke den eneste usædvanlige ting, han har måttet samle op.

For eksempel var der et sexuelt værktøj i det nordjyske.

»I Aalborg blev der en gang kastet en dildo på banen i nærheden af mig,« beretter han.

Golfbold mod Kahn

Mogens Krogh fortæller, at det ofte er mod FC København og især AaB og OB, at der bliver kastet ting ind på banen. Men han tager det roligt.

»Det er en del af spillet, som man skal ikke lave et stort nummer ud af. Hvis man råber op, første gang man rammes af en 25 øre på låret, beder man selv om problemerne, for så får man tilskuerne på nakken, og det går ud over ens egen koncentration« siger Mogens Krogh, der fortæller, at der for det meste bliver kastet ting i nærheden af ham, når der er en pause i spillet, og at det er sjældent, noget rammer ham.

»Jeg håber og tror da heller ikke, de satser på at ramme mig,« siger han, selv om han kan pege på en enkelt episode, hvor han ved et hjørnespark blev ramt af et ølkrus af plastik, der bragte ham lidt ud af fatningen.

Selv om Brøndbys målmand ikke frygter, at han bliver ramt af diverse kasteskyts, er han klar over risikoen og henviser til, at Bayern Münchens målmand Oliver Kahn fornyelig fik en golfbold i hovedet i forbindelse med en kamp i Bundesligaen.

»Man skal selvfølgelig opfordre til, at der ikke sker sådan noget. Selv en pakke smør eller en 25-øre kan jo gøre ondt, hvis den rammer det forkerte sted,» siger han.

Rutinen vigtig

Mogens Krogh er 36 år, og dermed skal der meget til at påvirke ham under en kamp, da han har prøvet, hvad der er værd at prøve i den danske liga.

For en yngre målmand er det formentligt noget sværere at kunne klare presset fra publikum, som kan være stort i en kamp, hvor man står foran arvefjendens tilhængere. Det kan FC Københavns målmand, Karim Zaza, skrive under på.

»Som målmand kræver det rutine at stå derinde. Tidligere, da jeg ikke havde så meget erfaring, tænkte jeg mere over det og lod mig påvirke af tingene,« siger han og fortæller, at intensiteten omkring kampene i dag er med til at sætte ham yderligere op.

På samme linje er Mogens Krogh, som endda ser det som noget positivt, hvis supporterne kommer med hånlige ord mod ham.

»Jeg synes, det er glædeligt, hvis de råber efter mig. Det må jo være fordi, at de mener, jeg er en lille smule god, og det er med til at højne intensiteten omkring kampene,« siger han.

Værre og værre

Dommer Kim Milton Nielsen, som både dømmer danske og internationale kampe, frygter, at tilstandene med kasteskyts på banen vil udvikle sig.

»Man må erkende, at det bliver værre og værre og være opmærksom på at få det stoppet. Lige pludselig kan det jo være en golfbold og ikke en papirkugle, som bliver smidt gennem luften,« siger han og nævner, at det værste han har oplevet, er fyrværkeri på banen.

Hvis der sker noget kritisabelt, henvender han sig til hjemmeholdet, som derefter advarer publikum via højttalere på stadion. Det er sket omkring fem gange, fortæller den danske topdommer.

Han er aldrig gået et skridt videre og stoppet en kamp eller smidt publikum ud, som også er en sanktionsmulighed.

Men Kim Milton Nielsen føler, at han er i et dilemma, når en målmand henvender sig til ham og fortæller, at der bliver kastet efter vedkommende.

»Jeg ønsker jo ikke at gå ned og spille bussemand over for tilskuerne,« siger han og lægger op til, at det må være kontrollørerne og andre, der har ansvaret for, at der ikke bliver kastet med mønter, sten, smør og dildoer på fodboldarenaen. jpk.fodbold@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen