Enghave bydelsråd må prioritere anderledes

Enhedslistens Per Bregengaard og Bente Møller kan åbenbart ikke forstå, at Dansk Folkeparti hverken vil stemme for et lån eller for en ekstrabevilling til bydelsrådet i Enghave, og det bliver så i venstrefløjens teoretiske verden udlagt som om, at vi er et ekstremt parti og står for forskelsbehandling af de ældre i Københavns Kommune.

Det er naturligvis noget vrøvl at udlægge tingene sådan. Bydelsrådet i Enghave må selvfølgelig selv styre sin egen økonomi uden at få lån af Københavns Kommune. Der var intet i vejen, da bydelsrådet skulle oprettes - alle tilhængerne var glade, og der var nærmest ingen ende på herlighederne. Nu er hverdagen kommet, og så må man også tage ulemperne med, og her drejer det sig om at føre en ansvarlig politik. Det betyder, at man i Enghave skal prioritere anderledes, for det kan vel ikke være Enhedslistens mening, at de ældre skal ofres, fordi der skal være råd til alt muligt andet.

Dansk Folkeparti tager ikke, som Enhedslisten skriver, de ældre som gidsler. Det gør derimod de partier, der i Enghave bydelsråd fører underskudspolitik. Da Dansk Folkeparti ikke er med i bydelsrådet, er Enhedslistens påstand derfor grebet ud af luften. Enhedslisten er derimod repræsenteret i Enghave bydelsråd, så Bregengaard og Møller burde hellere tale med deres egen partifælle om den sag i stedet for at gå til DF.

At det går så dårligt i Enghave bekræfter i øvrigt Dansk Folkeparti i vor opfattelse af, at bydelsrådene skal nedlægges. Det kan ikke være meningen, at de ældre inden for den samme kommune skal have vidt forskellig service, når skatteprocenten i øvrigt er den samme. Servicen skal være ens over hele kommunen.

Det kan heller ikke være meningen, at bydelsrådet ulovligt skærer ned på de ældres hjemmehjælp, som det også skete i Indre Østerbro Bydelsråd. Her er Enhedslisten i øvrigt også repræsenteret.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen