»Vi ligner alle sammen spørgsmålstegn«

Mange regnede med, at de havde et job på livstid på kasernen. Men nu skal der tænkes positivt

Per Skyttehave, 47 år, vil følge varerne. Varerne, det er operationsmateriel, som han sørger for at pakke og få sendt forsvarligt af sted.

»Flytter udstyret til Vordingborg, så flytter jeg gerne med, for jeg elsker mit arbejde. Det er interessant. Hvis du har været på en skadestue, så ved du, hvor meget forskelligt udstyr, jeg skal holde rede på. Det kan hvem som helst ikke komme ind fra gaden og gøre,« siger Per Skyttehave, der dog ikke vil flytte, da han er alene sammen med sin søn på 20 år, der skal til at studere i København.

»Det er nemmere, jeg kører frem og tilbage til Vordingborg, end at han skal gøre det.«

Per Skytte vil have svært ved at finde et tilsvarende arbejde uden for forsvaret. Han har i hvert fald ikke hørt om en lignende funktion andre steder.

Han kom til Farum Kaserne for 12 år siden efter at have været i fiskebranchen, der ikke er et sted, han vil tilbage til.

»Lige nu går vi alle rundt og ligner spørgsmålstegn. Ingen ved, hvad der sker. Jeg havde regnet med, at skulle blive, til jeg gik på pension. Så jeg blev ked af det, da vi fik besked sidste år. Men så tænkte jeg: Det lysner nok. Løsningen kommer af sig selv.«

Og det tror Per Skytte stadig. Alligevel meldte han sig i en A-kasse, da beskeden kom i maj sidste år. Han er ellers aldrig gået ind for den slags fagforeningspjat, som han kalder det. Og han er egentlig også overbevist om, at han ikke får brug for det nu. linda.bang@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen