Helgolands vinterbadere i modvind

KI, Københavns Idrætsanlæg, afviser vinterbadernes forslag til et nyt Helgoland. Det tilgodeser ikke børn og unge og almindelige københavnere, lyder begrundelsen.

Bestyrelsen i Københavns Idrætsanlæg har vendt tommelfingeren nedad til det forslag om et nyt Helgoland, som vinterbadernes forening "Det Kolde Gys" kom med for nylig.

Skitseforslaget, som Det Kolde Gys selv har bekostet at få en arkitekt til at tegne, bevarer det rustikke miljø med en del moderniseringer. Men er samtidig meget tro mod det oprindelige Helgoland.

For tro, mener KI, der ejer Helgoland.

»Gysets Helgoland er for småt og tilgodeser kun Gysets medlemmer. Ikke alle de andre brugergrupper, der kunne være interesseret i at komme på en badeanstalt. Børn og unge, mødre med småbørn og familier på sommerudflugt skal der også være plads til. Derfor holder KI fast på det oprindelige forslag, som allerede har været ude i offentlig høring, og som Gysets bestyrelse var med til at godkende tilbage i 1997,« siger Louis Olsen, underdirektør i KI.

Strandpark

Gysets formand, Anders Hjorth, præsenterede arkitekt Carsten Hoffs nye forslag til Helgoland for foreningens medlemmer på et møde i marts, hvor der var fuld opbakning til skitserne med supplerende idéer.

Derefter har Anders Hjorth været til møde med KIs direktør og formanden for det embedsmandsudvalg, der for øjeblikket arbejder på mere detaljerede planer for "Ny Amager Strandpark". Men uden der er opnået enighed om, hvordan Helgoland skal fremstå i fremtiden.

»Vi blev enige om vinterfrakken, hvor Gyset kan bruge Helgoland som hidtil, men sommerfrakken er en fase, vi ikke er kommet igennem endnu,« siger Anders Hjorth om mødet. Han har nu lagt foreningens forslag til strandparksudvalget, hvor KIs forslag også ligger. Men her siger formanden, underdirektør i København Kommunes Økonomiforvaltning, Paul Sax Møller:

»Det er da meget sødt af "Det Kolde Gys", men det er ikke os, der skal afgøre, hvordan Helgoland kommer til at se ud. Det afgør KI, som ejere af badeanstalten.«

Dyrere løsning

KIs forslag koster 25 millioner kroner og har, ud over et betydeligt større areal, en tilknyttet café, et udspringstårn, et børnebassin og flere begynderbassiner. Gysets forslag, der primært genopretter det oprindelige Helgoland, kan laves for cirka 12 millioner kroner.

»Selv om vi driver Helgoland, så er det stadig politikerne, der skal bevilge de 25 millioner kroner. Men vi indstiller stadig det dyre forslag, der vil give en fuldt funktionsdygtig badeanstalt for alle borgere i København. Og for at der ikke skal ske misforståelser, så skal politikerne ikke tro, de kan få det hele for den halve pris. Den badeanstalt, vi har lovet borgerne for tre år siden, er den dyre,« siger direktør i KI, Flemming Aanæs. linda.bang@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen