Tro, overtro og vindmøller

Et indlæg i JP København den 4. april af Stefan Naef vil motivere det auken'ske skamstøttebyggeri på Middelgrunden. Han fremlægger nogle grønne mantra, som ligegyldigt hvor ofte de messes frem, kan bevises ikke at være sande.

En glædekalkyle som skal vise, at en vindmølle tilbagebetaler energi forbrugt ved den tilkomst m.v., på blot to - tre måneder, samt en påstand om at anden elkraft kan erstattes med vind-el.

Ikke blot forbruger vindmøller store mængder el, når vinden er svag, udebliver eller er for stærk til vridning af generatortop med propeller op mod vinden. Det gælder også drift af styringsenheden og bremsning ved stærke vinde, og den medgåede energimængde er i øvrigt så stor, at det på de aller-bedste, få placeringer tager fem år og på halvgode/dårlige placeringer syv til ti år, før en tilbagebetaling indledes. Læs videre på Internet , civilingeniør Holger Marcus' analyser.

De er baserede på offentlig tilgængelig svensk industri statistik over energiforbruget pr. produceret enhed i samtlige de her relevante industrigrene. I sin grønne overtro vil Stefan Naef se vindmøller erstatte Barsebäckværkets to reaktorer. Bortset fra at selv de allerstørste vindmaskiner ikke giver mere end et par hundrede HK som en middelstor bilmotor, kan intet ægte kraftværk nogensinde erstattes af vind-el. Gennemsnittet af disse ineffektive maskiner giver 20 - 25 procent fuldeffekt timer, ud af årets 8.750 timer. Når de svigter, hvilket ikke lader sig forudse, må anden effekt fra ægte kraftværker findes umiddelbart tilgængelig på nettet. Et moderne samfund er total afhængig af konstant spænding og effektbalance i de nationale elnet.

I en tåget rød-grøn forkyndelse anses vind-el at have en uendelig stor værdi. I den realiteternes verden, i hvilken vi andre færdes, er værdien aldrig større end basisomkostningerne for den driftsikre el, som vind-el tillades at fortrænge fra nettet. Cirka 8 - 10 øre pr. kWh. Men vi elkunder og skattebetalere tvinges af rød-grønne love til at betale 60 øre/kWh - et stort bedrageri!

Ligegyldigt fra hvilken vinkel man anskuer det politiske symbolbyggeri, vindmølleriet, finder man forvrængninger, løgne, usandhed og umoral.

Vi tvinges til at betale en uhyggelig høj pris for andres luksus-leg i uvirkelighedens sandkasse. De auken'ske skamstøtter på Middelgrunden er kronen på et forfærdeligt ødelæggelsesværk, uden lige i Danmarks nyere historie.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen