Boldklubben Frem har altid været hårdt arbejde

Klubben uden de store armbevægelser, men alligevel en af de største i dansk fodbold gennem tiderne.

For den netop fyrede AB-træner, Ole Mørch, var der ingen tvivl om, hvilken klub han skulle vælge, da han som dreng begyndte at spille fodbold.

Som barn fra et arbejderhjem på Vesterbro var det naturligt at tage turen til Valby Idrætspark og spille i Frem.

»Det var klubben for min far, så det var helt oplagt, jeg skulle derud,« siger han.

Siden fulgte en lang karriere i klubben. Som spiller nåede han at repræsentere førsteholdet i 350 kampe og score 78 mål i perioden 1967-80, og senere var han træner i klubben i begyndelsen af 1990' erne.

»Det har ikke været de store armbevægelser, som prægede Frem. Den har altid været iidentisk med hårdt arbejde og ikke et akademisk og teknisk præg. Men klubben har produceret nogle af de største profiler i dansk fodbolds historie,« siger Ole Mørch om sin gamle klub.

Da Frem fik sin opblomstring i toppen af dansk fodbold i begyndelsen af 1990'erne, gjorde Ole Mørch meget ud af at underspille klubbens rolle over for de øvrige klubber.

Citatet "Brøndby kører i Mustang, Frem kører i Skoda" og løbetræningen på den nærliggende Ellebjerg Station blev berømt over hele Danmark.

»Man er nødt til som træner at spille på nogle andre strenge, som rækker ud over det, som sker på fodboldbanen. Vi havde blandt andet ikke råd til at købe spillerne fri til træning. Det var en kæmpe udfordring,« siger han.

På trods af de beskedne ressourcer vandt klubben bronze og kom i Europa Cuppen i 1992, hvor Xamax Neuchatél fra Schweiz blev besejret 4-1 på hjemmebane. Spillerne fra den periode var blandt andre veteranmålmanden Per Wind, anføreren Tonny Carlsen og de senere Brøndbyprofiler Søren Colding, Thomas Thøgersen og Dan Eggen samt anfører i FC København, Michael "Mio" Nielsen.

»Det glæder mig som gammel træner i Frem at se, at der var grobund i dem. De har gjort det godt siden,« siger Ole Mørch.jpk.fodbold@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen