Fuldt hus på Fisketorvet

Det kommende butikscenter ved Fisketorvet har så mange lejekontrakter, aftaler og kontakter på plads, at den kommercielle direktør er sikker på fuldt hus længe før åbningen i september.

Det svenske firma Piren AB, der står bag Fisketorvet Shoppingcenter i sydhavnen, har nu reelt fået det 30.000 kvm store forretningskompleks udlejet og fyldt med forretninger.

Der er skrevet lejekontrakt med 70 procent af butikkerne, men yderligere 20 procent er ved at falde på plads. Derudover sonderer Piren terrænet, når det gælder de sidste 10 procent.

»Vi har mere end tilstrækkeligt med butikker på hånden, men det er lige nu vigtigt for os, at det bliver de rigtige 10 procent, så forretningsudbudet bliver komplet,« siger Christer Larsson, kommerciel direktør for Piren.

Hele tre skobutikker

Der er indgået lejekontrakter med bl.a. tøjforretningerne Mango og Hennes & Mauritz og Vero Moda samt Jack & Jones, byggemarkedet Silvan, supermarkederne Føtex og Kvickly, Lego Shoppen, Electronic City, frisørkæden Stuhr samt sportsforretningen Stadium fra Sverige, læderforretningen Neye og Kong Kaffe.

Når det gælder de næste 20 procent, så er der ifølge JP Københavns oplysninger tale om bl.a. en boghandlerkæde, formentlig Bog & Idé, samt spisestederne Sunset Boulevard, McDonald's og Pizza Hut.

Yderligere er der ved at blive afsluttet forhandlinger med svenske Din Sko, der åbner tre forretninger på Fisketorvet, og den svenske tøjkæde MQ.

Endelig har Piren tæt kontakt med en række internationale kæder inden for tøj, sko og kosmetik. Disse kontakter hænger sammen med, at Piren er blevet købt af hollandske Rodamco, der er et af Europas største centerselskaber. Tidligere var Piren ejet af bl.a. entrepenørvirksomheden Skanska.

3200 biografsæder

»Jeg forventer, at vi inden for den næste måned har mere end 90 procent af lejeaftalerne klar, og de sidste kommer så i juni,« siger Christer Larsson.

Centret står færdigt til indflytning i slutningen af juni, mens det åbner i slutningen af september. Biografcentret Cinemaxx åbner med 10 sale og 3200 sæder i løbet af oktober.

Det koster Piren 1,3 mia. kr. at opføre centret, hvis grundsten blev lagt i begyndelsen af 1999.

peter.schollert@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen