Hovedbanegården åbner hele døgnet

Fra 5. maj holder Københavns Hovedbanegård åbent døgnet rundt hver weekend og fra 2. juli, når Øresundsbroen åbner, holdes åbent døgnet rundt hele ugen.

Hvem har ikke prøvet at ruske i den store dør ind til Københavns Hovedbanegård i natlig søgen efter husly, indtil det første tog mod Roskilde, Hillerød eller Køge blev fløjtet afsted?

Hidtil har døren været forsvarligt lukket fra 02.00 til 04.30 på hverdage og til 05.15 på søn- og helligdage, og festglade provinsboere har været henvist til natbus eller bænke under åben himmel.

Men for første gang i Hovedbanegårdens historie bliver portene fra 5. maj åbnet natten igennem i weekenden, fordi Kystbanen vil køre mellem Helsingør og Lufthavnen om natten. Og 2. juli, når Øresundsbroen er åbnet, indsættes nattog med timedrift mellem Østerport og Malmö, og så vil Hovedbanen være åben døgnet rundt ugen igennem.

Nul billetsalg

Billetsalg og butikker vil være lukkede. Til gengæld vil man kunne købe billet i automaterne, men DSB vil løbende vurdere behovet for at udvide åbningstiden.

»Hvis presset bliver så stort, at serviceniveauet bliver for dårligt, så er vi og personalet indstillet på at sælge billetter hele natten. Og kan forretningerne se, der er kunder at gå efter, vil de også åbne,« siger områdechef for Hovedbanegården, Benni Reinsmark.

Tidligere har DSB afvist at holde hallen åben om natten af frygt for at ende som varmestue for hjemløse og samlingssted for kriminelle. Og den udvikling er Benni Reinsmark fortsat meget opmærksom på:

»Vi holder nøje øje med, hvad der sker. Vi ønsker bestemt ikke, at gadens parlament skal bruge stedet som herberg. Vores inspektør vil gå vagt i hallen, og ligger folk og sover uden en togbillet, vil de blive bedt om at gå.«

Men Benni Reinsmark er heller ikke interesseret i at opruste unødigt meget fra begyndelsen, for »det skal selvfølgelig være tilladt at være i godt humør på vej hjem fra en festlig nat i byen.«

I dag har nærpolitistationen på Hovedbanegården lukket mellem 24 og 08 om morgenen, og det vil den indtil videre blive ved med.

linda.bang@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen