Eventyr kommer til byen

Temaparken H. C. Andersens Eventyrverden bliver placeret i Høje Taastrup, få minutter fra Høje Taastrup Station og 20 minutter med tog fra Københavns centrum.

Temaparken, der bliver på omkring 28 hektar, kommer til at ligge op ad H. C. Andersen Arenaen, som det engelske firma London & Copenhagen Leisure A/S etablerer i Høje Taastrup.

Arenaen bliver en stor sportshal, som kan bruges til koncert, teater og lign..

»De to anlæg ventes gensidigt at øge publikums tiltrækning til området,« skriver kommunen.

Publikumsunderlaget er beregnet til 3,2 millioner mennesker inden for en radius af 75 km. Dertil kommer det langt større publikum, som temaparken og multiarenaens internationale begivenheder ventes at tiltrække.

H. C. Andersens Eventyrverden er en temapark med 13 detailområder, baseret på 17 af H. C. Andersens mest kendte eventyr.

Parken er tænkt som et kulturelt projekt, hvor hovedmissionen er at give publikum en visuel totaloplevelse af de udvalgte H.C. Andersen-eventyr og den tid, de er skrevet i.

Konceptet for parken er udviklet af Inge-Merete Feilberg, og bag projektet står en udviklingsgruppe, der er sammensat af H. C. Andersen Gruppen, London & Copenhagen Leisure A/S og Høje Taastrup Kommune med COWI A/S som rådgivere. /ritzau/

Andre læser

Mest læste

Del artiklen