Nyhedsnoter

Træer bevares på Højbro Plads

INDRE BY Flere års diskussion om træer eller ej på Højbro plads er nu slut. Alle medlemmer af Københavns Borgerrepræsentation har besluttet, at de nuværende træer gerne må have lov til at blive stående. Sagen begynder i 1995, hvor der er en heftig diskussion om pladsens fremtid. Dengang besluttede man at udskyde en træplantning af pladsen, fordi træerne efter manges mening vil skæmme de flotte bygninger. Men i 1997 beslutter politikerne så at tillade, at der plantes 22 lindetræer i en toårig forsøgsperiode. Linetræerne er sponseret af Nørgaard på Strøget. Og det er disse træer, der nu på ubestemt tid får lov til at sprede hygge og skygge på Højbro plads.
dit

Københavnske borgermøder er en god idé

KØBENHAVN Det er en rigtig god idé, at politikerne og embedsmændene skal stå ansigt til ansigt med borgerne, hver gang kommunen skal til at vedtage en ny lokalplan for et område. Det er der enighed om i Københavns Borgerrepræsentation, fremgik det af debatten forleden. Nu skal kommunens bygge- og teknikudvalg arbejde videre på et konkret forslag om borgermøder i forbindelse med udsendelsen af lokalplaner. Der udsendes cirka 20 lokalplaner om året - om alt lige fra rydninger af gårde til etablering af nye bydele.
dit

Kritik af kulturchef i Hørsholm

HØRSHOLM Siden sin tiltrædelse som chef for Kulturhuset Trommen i Hørsholm Kommune i 1988 har Jerry Ritz sideløbende drevet et firma, som har tjent penge på at anvise kunstnere til Trommen. Det skriver Berlingske Tidende søndag. Dobbeltrollen kritiseres af ekspert i offentlig forvaltning Oluf Jørgensen. Men ordningen er godkendt af borgmester Hanne Falkensteen (K), der overfor avisen også understreger, at Trommen har været en super-succes. dit

Dansk Folkeparti vil af med bannere

KØBENHAVN Det kniber med at få solgt Ungdomshuset, og det mener Dansk Folkeparti kan skyldes, at huset i øjeblikket smykkes med et banner, som i klare vendinger siger, at de nuværende brugere ikke vil samarbejde med en køber. Partiets leder i København, Peter Skaarup, kræver derfor banneret revet ned øjeblikkeligt. Han rejser sagen på tirsdag i Københavns Kommunes økonomiudvalg. Husets ejes i dag af kommunen, men er sat til salg.
dit

Arbejdsgruppe om sund-samarbejde

KØBENHAVN Ni eller 11 medlemmer? Det var et af stridspunkterne, da Københavns Borgerrepræsentation vedtog en ny vision for samarbejde mellem København og Malmö. Arbejdsgruppen skal stå for den praktiske udformning af de flotte ideer om, at borgerne i København og Skåne i fremtiden skal være tættere knyttet sammen. Diskussionen endte med, at der kom ni politikere i arbejdsgruppen - fem fra Socialdemokratiet og venstrefløjen, fire fra de borgerlige. Debatten viste i øvrigt generelt stor vilje til samarbejdet over Sundet - dog mente venstrefløjen at man skal passe på med for mange flotte ord uden forpligtende indhold. Stærkt poetisk, kaldte Jens Johansen for eksempel visionen. Den nye fælles dansk-svenske arbejdsgruppe, hvor København altså bidrager med ni medlemmer, forpligter sig til at mødes mindst to gange om året. dit

Andre læser

Mest læste

Del artiklen