Marokkansk opgør på rådhuset

CD'eren A. Benhaddou truer med at afbryde det tætte samarbejde med Socialdemokratiet, hvis ikke gruppeledelsen vil irettesætte et af gruppens medlemmer, Hamid El Mousti. Sagen skal nu drøftes på gruppemøde i S.

En årelang strid mellem to politikere i Københavns Borgerrepræsentation af marokkansk afstamning kan nu få politiske konsekvenser.

CD'eren A. Benhaddou truer med at afbryde samarbejdet med Socialdemokratiet, hvis ikke parti-ledelsen griber ind over for socialdemokraten Hamid El Mousti.

I et brev, som alle medlemmer af Socialdemokratiets gruppe i Borgerrepræsentationen modtog i går, beskriver Benhaddou hvordan han gentagne gange groft er blevet generet af Hamid El Mousti. Benhaddou stammer fra den nordlige, spansk-prægede del af Marokko, mens Hamid El Mousti kommer fra den sydlige, fransk-prægede del. Til JP København siger Benhaddou:

»Hamid El Mousti opfører sig racistisk og betragter mig som en andenrangs-marokkaner. Personligt betragter jeg Hamid som en politisk klovn, men når han fornærmer mig og min familie, må jeg melde fra. Jeg kræver, at den socialdemokratiske gruppeledelse skriftligt tager afstand fra Hamids opførsel. Ellers kan jeg ikke fortsætte med at samarbejde med Socialdemokratiet i større sager,« siger Benhaddou.

»Det rene sludder«

Benhaddou har været en fast del af Socialdemokratiets - og dermed overborgmester Jens Kramer Mikkelsens - parlamentariske grundlag - siden han for to et halvt år siden blev valgt ind.

Blandt andet lagde han en afgørende stemme til de meget upopulære besparelser på daginstitutionsområdet i efteråret. Forelagt beskyldninger i brevet siger Hamid El Mousti:

»Det er det rene sludder. Det eneste, han vil opnå, er at komme i medierne. Vi er politisk uenige, men jeg respekterer ham selvfølgelig som folkevalgt,« siger Hamid El Mousti.

Hamid bekræfter, at der er stor kulturforskel mellem de to.

»Jeg er meget fransk påvirket. Jeg tænker og drømmer på fransk - det kan jeg ikke gøre for,« siger Hamid El Mousti.

Omvendt kalder Benhaddou Hamid El Mousti for en "snob", der prøver at skabe et billede af sig selv som fransk intellektuel.

Gruppemøde

Ordføreren for Socialdemokratiet, Lars Engberg, bekræfter, at Benhaddou flere gange tidligere mundtligt har klaget over Hamids opførsel.

»Jeg har da bemærket, at de to ikke taler særligt godt sammen. Men brevet er så udsædvanligt, at jeg ikke på stående fod kan sige, hvordan vi håndterer sagen. Vi må drøfte den på et gruppemøde,« siger Lars Engberg.

Ifølge JP Københavns oplysninger har der de seneste måneder været flere stridigheder blandt gruppen af indvandrer-politikere.

I går meddelte SF's Wallait Khan, at han springer til Venstre i protest mod SF's indvandrer-politik, og i Socialdemokratiet har Lubna Elahi og Hamid El Mousti været i uenige om gruppens optræden i pressen i forbindelse med den såkaldte jordaner-sag, hvor to jordanske børn er sendt fra Danmark til Jordan. Og endelig har den radikale Naser Khader måtte lægge ryg til verbale tæsk fra de andre indvandrer-politikere, da han foreslog oprettelse af et akut-team, som skulle gribe ind over for tvangs-ægteskaber. niels.ditlev@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen