Skriv om din dag - for fremtiden

De 360.000 borgere i Frederiksborg Amt opfordres til at fortælle om dagens oplevelse i ord og fotos.

Her gik man og troede, at det var ligegyldt, hvilken farve underbukser, man tog på her til morgen, når de alligevel blev dækket til af de lange. Men det er ikke det. Specielt ikke, hvis man bor i Frederiksborg Amt.

Under titlen "Et døgn i Frederiksborg Amt" indsamler mere end 40 museer, arkiver og biblioteker i amtet i dag alle de oplysninger, som borgerne vil ud med.

»Det er de helt banale hverdagsting, vi er interesserede i. Hvilket tøj, de tog på, hvad de fik til morgenmad og om indkøbsturen i Netto. Materiale, der vil kunne give eftertiden et indblik i vores hverdag,« siger museumsinspektør Anne Majken Snerup Rud, Helsingør Kommunes Museer.

Trivialiteterne er som liflig vin for fremtidens forskere.

»Det er et vigtigt projekt. Vores kultur er vores fælles hverdagsliv, og forskere har generelt svært ved at beskrive almindelige menneskers hverdag i fortiden,« siger Anne Majken Snerup Rud.

Alt arkiveres

Med 360.000 borgere i amtet er målgruppen stor, og for at nå ud til folk, er der er lavet et fire siders dagbogs-skema, som er let at udfylde, og der må gerne tilføjes yderligere oplysninger. Skemaerne kan også i dag fås på museer og biblioteker eller hentes på www.museer.fa.dk/dagbog.KODAK har sponsoreret film for dem, der hellere vil fotografere dagens små og store hændelser, og alt bliver arkiveret og opbevaret utilgængeligt i 80 år.

Med hensyn til valget af underbukser er det måske betryggende at vide, at forskerne er underlagt tavshedspligt.

asger.westh@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen