Virile wienere i Vanløse

Ekspertpanelet under ledelse af slagtermester Peter Broe har truffet sin afgørelse. Byens bedste pølser fås på hjørnet af Jernbane Allé og Bogholder Allé i Vanløse, og de er bestemt en rejse værd. Vi anmelder en gastronomisk nicheoplevelse

Mens vi venter på den store danske samtidsroman, kunne vi passende interessere os lidt for det samtidige danske køkken, der lever et forholdsvis upåagtet liv rundt omkring på byens hjørner, fristeder og oaser for de sande kendere af god dansk mad.

Autenticiteten er til at tage og føle på hjørnet af Bogholder Allé og Jernbane Allé i det hyggelige Vanløse, hvor Kim - efter en karriere som blikkenslager, der har bragt ham rundt til en lang række af byens køkkener - har slået sig til ro og nu på 10. år leverer varen til taknemmelige stamkunder. Hans vogn er holdt helt i rødt og hvidt, de nationale farver, som det sig hører og bør for en restaurant, der dyrker det lokale køkken i dets allermest grundlæggende form - og uden flovhed, således reklamerer et stort skilt for "de tykke røde" sammen med et billede af noget, der enten kan tolkes som en rød pølse, en slagtermester eller et portræt af en roligan efter en lang dag med fodbold.

Ly og læ

Det regnede, den dag vi kom, men restauranten har klogelig taget bestik af det upålidelige danske vejr og indrettet et lille udhæng, som man får adgang til via det rustikke, flerdelte plasticforhæng, en detalje, der emmer af hjemlighed ligesom de dampende gryder og den sydende grill, som møder gæsten med henrivende intensitet, så snart man træder ind i vognen.

Det åbne køkken er på mode, den ambitiøse Mortens Kro i Aalborg transmitterer f.eks. live på internettet hver aften, men hos Kims Hot Dogs behøver man ikke være on line for at få en fornemmelse af den omhu, man her lægger i behandlingen af de gode råvarer. Man er helt tæt på med det samme og har rig lejlighed til at konstatere, at også hygiejnen er i orden - ellers et ret kritisk punkt i denne genre

»Det er Gøl Pølser,« bemærkede min medspiser, slagtermester Peter Broe, øjeblikkeligt og refererede til en tidligere JP-test, hvor pølser fra netop dette firma havde slået afgørende igennem. Og vi blev ikke skuffede, da vi bestilte en "special hot dog" og et eksemplar af det, der er kaldt "Byens bedste hotdog".

Pølsen var sprød, perfekt ristet, så den knækkede i munden, og også brødet var usædvanlig vellykket. Gennemristet og gennemvarmt, den første forudsætning for en vellykket hot dog. Kim leverer en række specialdressinger, herunder den hjemmelavede æble-peberrods dressing, som man bør prøve uden for meget andet - den risikerer at drukne i den stærke sennep og den søde ketchup.

Maskinskåret agurk

Skal vi komme med indvendinger, kan det kun blive til en kritik af den hjemmerørte specialdressing, der mindede os om de triste købedressinger, visse mennesker har for vane at drukne laksemaden i. Agurkesalaten var desuden udpræget maskinskåret, en detalje, man måske nok må bære over med, alt taget i betragtning.

Vinkortet er usædvanligt, for så vidt som det rummer Coca-Cola og ikke Jolly-Cola, som ellers sammen med den velkendte lunkne Cocio er den klassiske ledsager til den ristede pølse. En Coke viste sig dog at være en mindst lige så vellykket partner, den både søde og alligevel let krasse drik matchede de mange krydderi-indtryk, som Kims hot dogs rummer.

Et hjertegribende ræb fuldendte en stor madoplevelse, og selv om den ikke ubetydelige regning på 68 kroner naturligvis skal tages med i betragtning, er der alligevel ingen tvivl om, at guldmedaljen ender i Vanløse hos byens suverænt bedste pølsevogn.

niels.lillelund@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen