Kø til luksus- boliger

Selv om der endnu er to måneder, til et nyt eksklusivt byggeri i Kgs. Lyngby står klar, har 1000 personer allerede ladet sig skrive op til en lejlighed.

Tilstrømningen til boligbyggeriet, der opføres af Finanssektorens Pensionskasse efter streger af ArkitektGruppen i Odense, overgår, hvad selskabet er vant til, siger direktør Steen Jørgensen:

»Det er overvældende, men det skyldes naturligvis den attraktive beliggenhed i Kgs. Lyngby, hvor over halvdelen af kommunes arealer er grønne eller blå. Der er skøn natur, dejligt vand og et blomstrende handelsliv. Derfor vil folk gerne bo her,« siger Steen Jørgensen.

Normalt regner Finanssektorens Pensionskasse med, at mellem fem og 10 procent af de opskrevne personer holder ved, når der skal skrives kontrakt.

Det betyder, at boligbyggeriet Dronningens Vænge over for Sorgenfri Slot næsten er sikret fuld udlejning, før dørene slås op til de 84 lejligheder, som alle er i luksusklassen.

Huslejen forventes at blive fra 9000 kroner for den mindste type på 70 kvadratmeter til 16.000 kroner for den største på 200 kvadratmeter.

Byggeriet består af en renoveret hovedbygning, der tidligere har tilhørt Statens Planteavlsforsøg samt 10 nye længehuse. Byggeriet hedder "Dronningens Vænge" efter dronning Caroline Amalie, der i sin tid lagde navn til området, der hørte under Sorgenfri Slot.

Husenes ydervægge er vandskurede, og tagene beklædes med zink.

De første lejere forventes at kunne flytte ind til september.

peter.kronsted@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen