Borgmester aktuel med ny skolebog

Københavns uddannelsesborgmester Per Bregengaard (El) er aktuel med en ny bog med titlen "Skolepolitik", der handler om udviklingen af den danske folkeskole.

Bogen kommer blandt ind på de udfordringer, der opstår i forbindelse med det multikulturelle samfund. Per Bregengaard advarer mod "fordanskningen" af de tosprogede elever, som han mener forringer udbyttet af de etniske mindretals gang gennem institutioner og tanker.

»Jeg har et politisk mål om en gensidig, ligeværdig integration i et multikulturelt præget samfund. Mennesker har ikke rødder, men fødder, så vi kan flytte os for hinanden,« siger han.

Nogle af de tanker, som Per Bregengaard præsenterer i bogen, vil han uddybe på et offentligt møde, der finder sted på Matthæusgades Skole på Vesterbro i aften kl. 19.30.

Her vil han sammen med skoleinspektør Lise Egholm fra Rådmandsgades Skole fortælle om "flere kulturer i en god og demokratisk folkeskole". En af Per Bregengaards hovedpointer er, at folkeskolen skal afspejle - og være en del af - nærmiljøet omkring skolen, i stedet for at blive en virksomhed, der konkurrerer om elevene på et frit marked.

"Skolepolitik", der er udgivet på Kroghs Forlag, har bl.a. efterskrift af Københavns overborgmester, Jens Kramer Mikkelsen (S).

Andre læser

Mest læste

Del artiklen