Kærlighed ved første klik

Det lyder som manuskriptet til en ny film. Men for Søren Hammer Sørensen og Benedikte Miller er det virkelighed, når de siger "ja" i Gentofte kirke.

»Første gang, jeg sendte en e-mail til Benedikte, var jeg faktisk i tvivl om, hvem hun var,« siger Søren Hammer Sørensen, 36 år.

De havde kun mødt hinanden en enkelt aften, til Den Danske Banks årlige idrætsstævne i Herning forrige år. Her formåede Søren at gøre sig bemærket over for Benedikte Miller, 34 år.

»Søren kom hen til mig og var lidt fræk. Han hev i min perlekæde og min trøje. Jeg var overbevist om, at han var en værre Karl Smart,« siger Benedikte.

Efter stævnet tog Søren tilbage til Luxembourg, hvor han boede. Her ventede en besked fra Benedikte på hans e-mail.

»Jeg skældte ham ud over hans opførsel,« ler Benedikte.

Til sin store overraskelse fik Benedikte en mail tilbage med en uforbeholden undskyldning. Det blev indledningen til en ivrig brevveksling over Nettet med en mand, hun ikke kendte.

www.kærlighed.com

Søren og Benediktes beretning om, hvordan de fandt sammen, kunne sagtens have været manuskriptet til en amerikansk film.

»Nu kom Tom Hanks først med "You've got mail". Ellers ville vi godt have leveret historien,« griner Søren.

Og ligheden er slående.

»Vi skrev flere gange om dagen - både på arbejdet og hjemme. Det varede ikke længe, før vi blev ret personlige - og forelskede,« tilføjer han.

Det hele udviklede sig hurtigt til, at Søren rejste frem og tilbage mellem Luxembourg og København - altid med champagne og jordbær.

»Det har jeg set i "Pretty Woman",« griner Søren.

Blind date

Da Søren skulle møde Benedikte i lufthavnen i Kastrup et par uger efter sportsstævnet, måtte champagnen dog vente.

»Det var ligesom at være på "blind date". Jeg var enormt nervøs. Da jeg landede i lufthavnen, kunne jeg faktisk ikke huske, hvordan Benedikte så ud. Så jeg gik hen til den eneste pige, jeg kunne få øje på med alt mit habengut og spurgte: Hedder du Benedikte Miller? Det gjorde hun så ikke - jeg blev simpelthen så rød i hovedet.«

Men Søren og Benedikte fandt hinanden, og inden længe flyttede han ind hos hende og hendes datter Tara på 12 år i villaen i Hellerup.

Efter den romantiske indledning på Benediktes og Sørens forhold valgte de at tage ferie fra deres job i Den Danske Bank, hvor Benedikte handler med aktier, og Søren er finansbordschef. Turen gik til den græske ø Santorini, og Søren havde bestemte bagtanker med rejsen.

»Jeg havde købt en ring - ikke noget prangende. Men man skal jo have en ring, når man frier - ligesom de har på film,« siger han.

Lørdag aften tog han mod til sig.

»Jeg havde bestilt bord, men der var alt for meget lys og larm til at fri. Jeg drak mere og mere, og jeg tænkte: Bare jeg nu ikke bliver for fuld. Men ved et lille bord i en bar tog jeg mig sammen. Jeg sagde nogle bevingede ord - noget med, om hun ville gifte sig med mig. Jeg kan faktisk ikke huske det ordret - det var ret sent på aftenen.«

Benedikte blev overrasket - og lidt befippet.

»Jeg glemte helt at svare ja,« siger Benedikte, som snart tager Sørens efternavn.

Landsbyromantik

Selv om Benedikte har været gift før, er hun ikke et øjeblik i tvivl om, at hun vil giftes i kirke igen.

»Vi er begge to kristne, nok især mig. Derfor betyder det meget for mig, at vi skal giftes i en kirke,« siger hun.

Og det skal være en gammel, romantisk kirke. Det er en af grundene til, at de har valgt Gentofte Kirke. Efter ceremonien skal de hentes af en veteranbil, som fragter dem til Det Kongelige Haveselskab på Frederiksberg, hvor festen skal holdes. Dels fordi det er et romantisk sted, og dels fordi Benedikte er vokset op på Frederiksberg.

Benedikte hár købt kjolen, som hun skal have på, når hun stryger op ad gulvet i Gentofte kirke til sommer:

»Jeg så den, lige da jeg kom ind i butikken - jeg vidste bare, at det skulle være den. Nu er jeg selvfølgelig ved at dø for at vise Søren den.«

Der skal ikke spares

Men Søren må vente i spænding på at se kjolen. Han har selv valgt at leje kjole og hvidt:

»Jeg tror ikke, jeg får brugt det igen, og så er der jo ikke nogen grund til at bruge penge på det,« forklarer han.

I alt kommer deres bryllup til at koste 85.000 kroner. Derudover kommer bryllupsrejsen.

»Vi har valgt at invitere over 60 venner og familiemedlemmer, og med en kuvertpris på 900 til 1000 kroner løber det op,« forklarer Benedikte.

Der er ingen tvivl om, at traditionerne holdes i hævd ved brylluppet.

»Det skal helt sikkert være med det hele - fra at jeg har noget nyt og gammelt på, til at jeg skal at jeg kaster brudebuketten,« siger Benedikte. Hendes datter skal være brudepige.

Hvis Søren og Benedikte fremover skulle savne deres tid på Nettet, er der råd for det.

»Vi har to computere i kælderen - så kan vi sidde dernede og skrive til hinanden. Det er vi ret gode til,« smiler Benedikte.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen