Omstridt byggeri i park opgivet

Beslutningen om at tillade andelsboliger i Folkets Park annulleres. Til gengæld må nørrebroerne acceptere et P-hus, og at der bygges i det såkaldte "Have på en nat"-område. Det er en del af en aftale mellem Socialdemokratiet og de borgerlige om fremtidens Nørrebro.

Efter gruppemøder i både Socialdemokratiet og Venstre synes det nu sikkert, at der alligevel ikke bliver opført boliger i Folkets park på Nørrebro. Folkets Park skal derimod laves om til en rigtig park, men til gengæld skal beboerne på Nørrebro acceptere et parkeringshus.

Et stort flertal i Københavns Borgerrepræsentation besluttede ellers for et år siden, at der skulle opføres 56 andelsboliger i Folkets Park. Det medførte kraftige protester fra lokale beboere, og det kom til sammenstød, da teknikere skulle måle op til boligerne.

Og allerede ved juletid sidste år kunne JP København erfare, at overborgmester Jens Kramer Mikkelsen (S) arbejdede på en alternativ helhedsplan for Nørrebro. Det er den plan, der nu er forhandlet på plads med Venstre og de konservative.

Ny idrætshal

Der er fire punkter i planen. Ud over annulleringen af beslutningen om at bygge i Folkets Park og etableringen af en almindelig park, skal der opføres en parkeringskælder med plads til 150 biler på hjørnet mellem Åboulevarden og Blågårdsgade. Desuden skal Nørrebro acceptere, at der - som besluttet i BR - bygges i "Have på en nat" ved Sankt Hans Torv og endelig besluttes det, at der - som forudsat i lokalplanen - bygges en ny idrætshal på Kapelvej

»Ja, det er rigtigt, at vi har accepteret, at der alligevel ikke bygges i Folkets Park. Men det sker under forudsætning af, at de øvrige punkter i aftalen overholdes nøje,« siger Venstres gruppeformand Martin Geertsen.

Han lægger vægt på, at Venstre helst havde set, at der blev bygget, og at Venstres signaler udelukkende skal ses på baggrund af Socialdemokratiets kovending. Beslutningen om at acceptere et nej til boliger skal desuden først konfirmeres af de lokale venstrefolk.

Bygge- og teknikborgmester Søren Pind (V) ønskede i går ikke at kommentere sagen. Han oplyser, at han afventer, at aftalen ligger på skrift.

"Studehandler"

Derimod er der ikke forbehold til tilslutningen i den socialdemokratiske gruppe.

Gruppeformand Johannes Nymark kalder det for en god beslutning, og lægger vægt på, at der har været en reel dialog mellem politikerne og beboerne på Nørrebro.

Talsmanden for de protesterende naboer ved Folkets Park, Jesper Lund, jubler over politikernes beslutning.

»Det lyder helt vidunderligt, men nu skal vi selvfølgelig passe på, at de lokale græsrødder ikke bliver spillet ud mod hinanden,« siger Jesper Lund med henvisning til det P-hus, der indgår i aftalen og som han ikke ønsker at tage stilling til.

Ifølge JP Københavns oplysninger kommer annulleringen af tilladelsen til at koste mellem to og tre mio. kr. i form af erstatning til folkene bag andelsbolig-projektet i Folkets Park.

Det var i går ikke muligt at træffe deres talsmand, advokat Jeanette Oppenheim, for en kommentar i går.

niels.ditlev@jp.dk

peter.rosendal@jp.dk

Side 2

Andre læser

Mest læste

Del artiklen