Håndværkere føler sig snydt af entreprenør

Advokat og entreprenør Stig Viborg Pedersen har ikke det bedste ry blandt flere af de håndværkere, der har arbejdet for ham. Nogle føler sig "bare" snydt, andre er involveret i retssager med manden, som JP København også omtalte i to artikler i sidste uge.

Entreprenøren og advokaten Stig Viborg Pedersen er ikke kun upopulær blandt en stor del af de beboere, der har købt lejligheder af ham i den gamle filmskole på Christianshavn.

I sidste uge fortalte JP København om en stribe beboere, som er stærkt utilfredse med Stig Viborg Pedersens rolle i omdannelsen af den tidligere filmskole til lejligheder i liebhaver-klassen. Men også en række af de håndværkere, han har hyret til at arbejde for sig, er raget uklar med deres arbejdsgiver.

»Stig Viborg Pedersen skylder mig 180.000 kr., som han ikke vil give mig. Jeg laver aldrig noget arbejde for den mand igen,« siger murermester Jesper Hansen.

Han skulle lave fire badeværelser i en ejendom på Bülowsvej på Frederiksberg, hvor et af Stig Viborg Pedersens selskaber byggede et loft om til lejligheder.

Stig Viborg Pedersen fik firmaet E. H. Bolig til at sætte loftrummet i stand. E. H. Bolig gik konkurs i forbindelse med byggeriet, men inden da nåede firmaet at hyre murermester Jesper Hansen. De første to måneder fik han sin løn. Den tredje måned fik han ingenting og stoppede arbejdet.

Håndtrykket

Ifølge Jesper Hansen garanterede Stig Viborg Pedersen ham mundtligt og med et håndtryk i et arbejdsskur, at han nok skulle sørge for, at murermesteren ville få sine penge, bare han genoptog sit arbejde. Det gjorde han så.

»Pengene kom bare aldrig,« fortæller Jesper Hansen.

Stig Viborg Pedersen ønskede ikke at mødes til et interview, men i et brev til JP København skriver han blandt andet:

"Jesper Hansen har aldrig haft en kontrakt på det pågældende byggeri med noget selskab, jeg repræsenterer/varetager interesserne for. E H. Bolig Aps havde hele kontraktforholdet og har også anerkendt gælden. Udtalelsen om et håndtryk med videre er frit opfundet. Og han har slet ikke arbejdet på ejendommen, efter han ikke fik penge fra E. H. Bolig".

Jesper Hansen kontaktede en advokat for at lægge sag an mod Stig Viborg Pedersen, men det frarådede advokaten, da han blandt andet mente, at det på grund af manglende vidner blev for svært at bevise et mundtligt tilsagn og et håndtryk.

Vandt retssag

Firmaet Chris Kristensen, der blandt andet er specialist i isolering, oplevede lignede problemer under byggeriet på Bülowsvej. Men i modsætning til Jesper Hansen har firmaet lagt sag an mod Stig Viborg Pedersen og fået medhold.

Direktøren for firmaet, Chris Kristensen, forklarede i retten, at Stig Viborg Pedersen kontaktede ham telefonisk for at bestille isoleringsarbejde. Og at Stig Viborg Pedersen ikke gav ham besked på, at det var E. H. Bolig Aps, der havde entreprisen på Bülowsvej. Chris Kristensen var heller ikke i kontakt med E. H. Bolig Aps. Chris Kristensen sendte derfor regningen for isoleringsarbejdet til Stig Viborg Pedersen, der returnerede fakturaen med ordene "Tilbagesendes som værende os uvedkommende".

I byretten er Stig Viborg Pedersen blevet dømt til at betale 80.000 kr. til Chris Kristensen. Den dom har han anket.

På den gamle filmskole på Christianshavn er Stig Viborg Pedersen nu også raget uklar med flere af sine håndværkere. Ib Poulsen fra firmaet "Poulsen" og hans søn, der er indehaver af Murerfirmaet Brian Poulsen, mener således, at Stig Viborg Pedersen skylder dem en halv million kroner for arbejde, de har udført. De har begæret Stig Viborg Pedersens selskab konkurs, men det blev afvist, da Stig Viborg Pedersen kunne sandsynliggøre over for dommeren, at hans selskab var solvent.

Til gengæld svarede Stig Viborg Pedersens selskab med at stævne fem i samme sag: Ib Poulsen ved firmaet "Poulsen", "Murerfirmaet Brian Poulsen", "Laulund El" ved Laila Laulund ( Ib Poulsens kone), deres advokat Jan Grønlund samt Rosenkilde Jørgensen, der er den strømansvarlige over for myndighederne.

Fem enkeltsager

Advokat Jan Grønlund har nu bedt dommeren om at dele retssagen op i fem enkeltsager og har samtidig stillet et modkrav på en halv million, for hvis ikke Stig Viborg Pedersen havde lagt sag an, så havde hans klienter stævnet Stig Viborg Pedersen for at få deres penge.

Også i et andet tilfælde har Stig Viborg Pedersen bragt frustrationer og vrede frem hos sin samarbejdspartner. På et fagforeningskontor i Nordsjælland sidder en formand og mindes Stig Viborg Pedersens opførsel.

»Jeg har virkeligt undret mig over, at en advokat havde svært ved at overholde spillereglerne i så lille en sag,« siger Bent Rasmussen, der er nuværende formand for Træ-Industri-Byg i Nordsjælland.

Tilbage i 1994 oplevede han som formand for Snedker- og Tømrerforbundet, at to medlemmer, der havde været ansat af et kommanditselskab, hvor Stig Viborg Pedersen på selskabets vegne underskrev tiltrædelsesoverenskomsten, ikke kunne få udbetalt feriepenge af deres arbejdsgiver.

»Jeg forsøgte at få fat i ham på tre forskellige adresser. Han var utrolig svær at støve op og svær at lave en aftale med,« siger Bent Rasmussen.

Sagen endte med, at de to medlemmer fik udbetalt deres penge af Lønmodtagernes Garantifond, fordi Stig Viborg Pedersens selskab ikke betalte.

Stig Viborg Pedersen oplyser, at han ingen erindring har om sagen overhovedet.

Der er imidlertid også tilfredse samarbejdspartnere. Køkkenland i Randers har for eksempel leveret køkkener til Stig Viborg Pedersen, og her opleves han som en uproblematisk kunde, der altid betaler kontant.

linda.bang@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen