S er skeptisk over for parkeringsudspil

Bygge- og teknikborgmester mener, at nyt forslag til parkeringslicens betyder, at erhvervslivet kan fungere.

Socialdemokratiets gruppeformand Johannes Nymark er skeptisk over for at støtte bygge- og teknikforvaltningens nye forslag til en parkeringslicens for erhvervslivet i brokvartererne.

»Det lyder for mig som et tag-selv-bord. Der skal flere kriterier til, så ordningen ikke kan misbruges,« siger Johannes Nymark.

Forvaltningens forslag, som drøftes på bygge- og teknikudvalget onsdag, vil ifølge embedsmændenes beregning indebære, at der kan udstedes erhvervslicens til 8326 køretøjer.

Forvaltningen sætter nemlig ikke noget loft for, hvor mange licenser produktionsvirksomheder, håndværkere, butiksejere og offentlige institutioner kan få. De to første licenser skal der betales 275 kroner for om måneden. De næste 400 kroner pr. styk.

»Jeg frygter, at der vil være personer, der under dække af, at de har brug for en erhvervslicens, i virkeligheden sikrer sig parkering af deres privatbil, som de kommer i uden for København,« siger Johannes Nymark.

Venstres bygge- og teknikborgmester Søren Pinds holdning er klar. Han vil have sikkerhed for, at erhvervslivet kan fungere ordentligt i brokvartererne, når to timersreglen indføres den 1. juli.

»Det kan erhvervslivet med det forslag, som forvaltningen nu har udarbejdet. Om det ender præcis sådan, ved jeg ikke før efter mødet på onsdag,« siger Søren Pind. Medlem af bygge- og teknikudvalget for Enhedslisten Mikkel Warming er som Socialdemokratiet skeptisk over for forvaltningens forslag.

»Men vi vil godt hjælpe firmaer, f.eks. produktionsvirksomheder og blomsterhandlere, som virkelig har behov for at kunne parkere,« siger Mikkel Warming.

peter.schollert@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen