Sen plan for ny bydel på Dokøen

A.P. Møller har endnu ikke præsenteret Freja Ejendomme og Københavns Kommune for et konkret projekt for Dokøen. Freja er meget utålmodige.

Freja Ejendomme er blevet meget utålmodige med A.P. Møller. Danmarks største virksomhed skulle efter Frejas opfattelse for længe siden have afleveret et konkret projekt for Dokøen, som A.P. Møller købte sidste efterår for 120 mio. kr.

Men Freja har ikke hørt en lyd eller set et eneste stykke papir fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers fond til Almene Formaal, der i oktober 1999 underskrev et betinget skøde på Dokøen.

»Vi har spurgt, men ikke fået noget svar. Så selv om vi i sin tid ikke aftalte en deadline, venter vi efterhånden meget utålmodigt på et udspil,« siger direktør i Freja Ejendomme, Allan Andersen, som ikke tror på, at der kommer et projekt i løbet af de næste fjorten dage.

Hans utålmodighed hænger i høj grad sammen med, at Freja Ejendomme bliver presset af Københavns Kommune.

Senest 1. marts skal kommunens plandirektorat have den helhedsplan, som Freja Ejendomme for længe siden har lovet.

Plan over byggeri

Helhedsplanen skal konkretisere de mange projekter på Holmen og er et krav fra plandirektoratet for, at det vil gå i gang med at planlægge en ny lokalplan for Holmen. Lokalplanen er helt afgørende for, at en lang række bolig- og erhvervsprojekter kan realiseres - og Freja Ejendomme kan modtage de mange millioner, der indtil videre er låst via en række betingede skøder.

Direktør for A.P. Møllerfonden Ove Hornby ville i går over for JP København ikke love, at Freja Ejendomme får et projekt inden 1. marts.

»Den dag, hvor vi har et færdigt projekt, kommer vi frem med det. Hvad angår Allan Andersen, så gør det mig ondt, hvis han er utålmodig,« siger Ove Hornby.

Køb sikkert nok

Hvis A.P. Møller ikke kommer med et projekt, kan der ske to ting. Enten bliver Dokøen et helt hvidt område i en ny lokalplan. Eller også bliver de hidtidige visioner skrevet ind i lokalplanen. Når A.P. Møller så kommer med sit projekt, skal der udarbejdes et selvstændigt lokalplantillæg, som så skal gennem bl.a. en offentlig høringsfase, før det eventuelt kan realiseres.

Allan Andersen frygter ikke, at A.P. Møller ender med at droppe købet.

Side 2 peter.schollert@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen