Forstæderne 10. februar 2000 kl. 15.58-17.30

»Hrm...hrm,« siger en ung mand fraværende til kærestens frisørhistorie. Rygerkupeen i Linje B mod Høje Taastrup er spækket med mennesker. En stewardesse har sat sin rullekuffert på gulvet oven på et smattet Ud & Se-blad.

Hun ryger en toldfri Marlboro, mens hun diskret forsøger at vrikke foden ud af sin højhælede sko, der har klemt hele dagen og efterladt en stor hvid vabel indenunder de hudfarvede nylonstrømper.

På Hvidovre Station træder pakistanske Aisha ind. Hun har et hvidt hovedtørklæde piratagtigt sat om hovedet.

»Det er første dag, jeg bærer det, og i går hørte jeg min mor og far sidde i køkkenet og diskutere det, efter jeg var gået i seng. Det endte med, at min mor sagde "Lad dog, pigebarnet. Det går nok over."«

I Linje B tilbage til København sidder thailandske Nog og kigger træt ud af vinduet. Hun har været på kommunen og bedt om en lejlighed. Efter sin skilsmisse har hun boet på Kvindehjemmet.

»Da jeg kom til Danmark i 1986, var der minus 36 grader, og jeg blev vildt forskrækket. Måske skulle jeg bare have taget flyet direkte tilbage til Thailand,« siger hun, før hun træder ud i menneskemylderet på Nørreport.

Side 10, 11, 12, 13

Andre læser

Mest læste

Del artiklen