Syd-folket om Nord-folket - fortsat

»Folk, der bor i syd, drikker og ryger mere. De er mere eller mindre ligeglade med, hvad de spiser, bare det er billigt. De går ikke så tit ud og spiser, og er ikke så kvalitetsbevidste. Oppe nordpå spiser de mere rødt kød og drikker dyr vin. Nede sydpå drikker de bajere, spiller fodbold og ser video.« Pete Petvaldsky, 51 år, vognmand, Greve.

»Hernede sydpå er der meget arbejdsløshed, og folk lever et mere traditionsbundet liv. Der er stor klasseforskel fra nord til syd - det er ligesom mere high-class oppe nordpå. I Glostrup, hvor jeg bor, laver folk ikke så meget, de ser TV og er generelt lidt inaktive. Det er, som om folk går mere i jeans nede sydpå. Jeg vil gerne flytte ind til København eller op nordpå.« Amany, 35 år, kandidat i engelsk litteratur, Glostrup. Har boet her i halvandet år.

»Der er stor mental forskel på folk i syd og nord. De har mere pli oppe nordpå og er mere bevidste om, hvad der sker i samfundet. De går meget i tøj fra Hennes og Mauritz nede sydpå. Oppe nordpå rejser de mere, går mere i specialbutikker. Hernede ser de mere TV-Danmark, sportsprogrammer, Ricki Lake og Glamour. Nordpå går de mere ud og spiser og går mere på café. Det er mere smart at blive set på en café end på McDonald's.«

Rikke Hyrtig, 23 år, studerer til erhvervsjurist og spiser pommes-frittes og burgers på McDonald's i Brøndby.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen