Fortsat krig mod børn og forældre

Københavns Kommunes nyeste skridt i kampen mod børnefamilierne er at nedlægge velfungerende institutioner .

På Islands Brygge påtænker man at lukke den integrerede institution Thorshave, som på grund af statens salg af Ny Tøjhusgrunden er blevet hjemløs. I stedet for at flytte institutionen, som det er gjort med naboen, en vuggestue, vælger man at lukke helt. Man fjerner simpelthen 66 børnehave- og fritidshjemsbørn fra deres trygge og vante omgivelser og stuver dem sammen i en allerede eksisterende institution, som man ikke kunne fylde op på normal vis.

Nu skulle man jo mene, at denne lå i samme bydel, men ak nej! Lineal- og lommeregner-bureaukraterne på rådhuset fandt et sted uden for bydelsgrænsen. Så med hjælp af lidt penge fra forskellige kasser (mod at tage lidt ekstra børn ind) og ved at tage et par pulterrum i brug, så vupti, en ny børnesilo er klar!

Ingen fandt anledning til at høre på børnene, deres forældre eller personalet. I stedet en hurtig indstilling til Familie- og Arbejdsmarkedsudvalget, en kort høringstid - henover jul og nytår - og total ignorering af alle henvendelser.

Institutionen Thorshave er en meget søgt institution, en af de få med venteliste - med sine store udendørs omgivelser og sit særdeles engagerede personale. Børnene stortrives her og beskæftiger sig med bla. natur, dyrehold og musik. Man engagerer sig også kraftigt i lokalområdet Islands Brygge, hvor også stort set alle børnene bor.

Det er et uhørt følelseskoldt overgreb på børns rettigheder, og det burde få alle ansvarlige politikere i København til at harmes.

Det påstås at være for dyrt at flytte hele herligheden, men hvis man undlod at ofre et tocifret millionbeløb på at flytte HT Terminalen (en anden bøf fra genierne på rådhuset), som mest generer folk, der ikke bor i København, skulle det nok kunne lade sig gøre.

Politikerne snakker hele tiden om at få folk med arbejde og indtægter til at flytte til byen. Det kræver en anderledes social holdning - det er de færreste, der undlader at få børn.

Husk, at pendlere og turister ikke stemmer ved kommunalvalget, og der er mange, der er trætte af at betale for Kramers ønske om en verdenshovedstad på bekostning af den almindelige borger.

Andre læser

Mest læste

Del artiklen