Økologisk torvecenter på Nettet

Ny indkøbsservice på Nettet åbner i dag for ansatte i København og omegn. Hver torsdag leveres en pose med økologiske grøntsager og frugt. Derudover kan man bestille brød, kolonial og meget andet.

Et nyt indkøbscenter med udelukkende økologiske varer åbner i dag på Internet. Her kan man tilmelde sig en ordning, hvor de økologiske varer en gang om ugen bliver bragt ud til kunden på dennes arbejdsplads.

Det nye handelscenter samler i realiteten flere mindre producenter, blandt andet en økologisk bager, en slagter og en producent af økologisk slik under samme paraply. Bag initiativet står iværksætter Nicolai Seest, der tidligere har arbejdet som konferencearrangør, og selskabet Teknologisk Innovation, der har hjulpet centret i gang økonomisk.

»Vi vil samle indkøbet af økologiske varer og samtidig gøre det nemt og spændende via Internet,« siger Nicolai Seest, der peger på, at der kan gå meget tid, hvis man på vej fra arbejde både skal forbi en økologisk slagter, bager og andre forretninger.

Han tilføjer, at man via Internet kan gøre mere ud af at fortælle historien bag det enkelte produkt og dermed styrke varens identitet.

»Der er en tendens i samfundet til, at vi stiller stadig større krav til de varer, vi køber,« siger Nicolai Seest.

Det økologiske center, der findes på www.torvehallen.dk, er tilgængeligt for arbejdspladser i København og omegn.

Den enkelte kunde forpligter sig til at købe ugens pose med grønsager og en enkelt slags frugt. Derefter kan man frit bestille af øvrige varer, herunder mejerivarer, brød, pålæg og andre kolonialvarer som cornflakes, vin og syltetøj.

De bestilte varer bliver afleveret på arbejdspladsen hver torsdag mellem 11 og 15. Nicolai Seest erkender, at man skal vente et par dage på varerne, men siger, at det skal minimere spild i produktionen og samtidig sikre kunderne så friske varer som muligt.

De første virksomheder inden for især IT-branchen har allerede meldt sig til det økologiske indkøbscenter. /ritzau

Andre læser

Mest læste

Del artiklen