Kranen, der væltede Tyson

John Johansen i Vendersgade fik besøg af en 40 meter høj kran, da han så boksekamp i TV.

John Johansen fra Vendersgade i Indre By vil formentlig huske Mike Tysons knockout-sejr natten til søndag resten af livet.

Ikke fordi Tysons tekniske knockout på nogen måde vil gå over i boksehistorien, men snarere fordi en kran fra tunnelkonsortiet Comet gik i tovene samtidig med, at englænderen Julius Francis bukkede under for presset fra Mike Tyson.

»Jeg havde gæster, og vi havde lige set Tyson i fjernsynet. Og selv om vi vidste, at der var storm på vej, havde man jo ikke regnet med, at det var en kran, der bare daskede ned. Og det første man tænker er selvfølgelig, hvad fanden det er, der sker,« fortæller John Johansen fra sin mobiltelefon.

Efter braget kunne John Johansen konstatere, at der var væltet puds ned fra loftet, men at huset stod endnu. Men der gik et stykke tid, før de noget forbløffede boksefans fandt ud af, hvad der var sket.

»Jeg gik ud for at kikke, men man kunne ikke se kranen, da det var mørkt. Da vi tændte for lyset, kunne vi se den der gule sjover. Og så kikkede vi på loftet og så, at der var kommet nogle store revner,« siger John Johansen, der bor på fjerde sal til højre - lige under den havarerede kran.

»Jeg ringede til politiet med det samme, som spurgte, om der var nogle tilskadekommende. Og så sagde jeg, »hvor skulle jeg vide det fra«. For vi havde ikke været ude endnu,« siger John Johansen, der i aftes ved 18-tiden fortsat ventede på at komme tilbage i lejligheden, som han og resten familien blev evakueret fra ved middagstid.

Eftermiddagen blev tilbragt hos familie og venner.

»Jeg har jo ikke fået noget søvn, og man har jo gået og spekuleret over, hvad der er sket. Man kunne jo ikke falde i søvn lige efter.«

Entrecot'en blev forsinket

Samtidig med at John Johansen og de fleste andre beboere tilbragte søndagen hos familie og venner, mens Københavns Brandvæsen arbejdede med at fjerne kranen, stod Else Honnens fra tredje sal til venstre ved politiafspærringen og fulgte arbejdet mellem de mange nysgerrige og journalister og fotografer.

Hos hende var tankerne dog hverken hos kran eller Mike Tyson, men snarere på fem entrecot'er, der lå i køleskabet.

»Jeg skal have fem personer til middag i aften, så jeg håber, jeg kan komme ind inden så længe,« sagde Else Honnens, som dog snart måtte konstatere, at det tog længere tid end beregnet for brandfolkene at få greb om den væltede kran - og at middagen blev alvorligt forsinket.

»Jeg lå og sov, da kranen væltede. Jeg troede, at jorden gik under, eller at der skete et jordskælv. Men lidt efter kunne jeg høre stemmer på trappen, og så fandt jeg ud af, hvad der var sket,« fortalte Else Honnens, der har boet i ejendommen i ti år.

»Man tør jeg næsten ikke tænke på, hvad der kunne være sket. Og selvfølgelig er det vigtigste, at der ikke er nogen, der er kommet til skade. Men det er da også ærgerligt, at der er sket så store skader. Vi har brugt mange penge på at sætte dette hele i stand for et par år siden,« sagde Else Honnens, der betegner huset i Vendersgade som "en nydelig ejendom".

»Hvis det havde været noget nyt byggeri, så havde det formentlig væltet som et korthus. Nu er der forhåbentlig ikke sket så meget,« sagde Else Honnens, hvis lejlighed gik fri for skader.

michael.rachlin@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Del artiklen