Planchef: Nej til P-kælder

Københavns Kommunes førstemand inden for planlægning taler nu det politiske flertal i Borgerrepræsentationen stik imod. Han er stærkt kritisk over for planen om en P-kælder under Kongens Nytorv.

Direktør i Plandirektoratet i Københavns Kommune, Knud Rasmussen, mener ikke, at det er logisk at etablere en parkeringskælder under Kongens Nytorv på de forudsætninger, som et flertal af politikerne i Borgerrepræsentationen er blevet enige om.

Meldingen fra den øverste embedsmand i Plandirektoratet, som skal stå for lokalplanen for Kongens Nytorv og som skal komme med en indstilling til politikerne, kommer på baggrund af et rekordstort antal indsigelser fra borgere mod politikernes planer om en P-kælder. Ifølge Knud Rasmussen har over 5000 mennesker reageret på foreslaget om en P-kælder.

»Jeg tror ikke, at det er realistisk at forestille sig, at politikerne vil gennemføre planerne, når den folkelige modstand er så stor. Det siger al erfaring,« siger Knud Rasmussen.

Han pointerer, at antallet af indsigelser mod P-kælderen overstiger antallet af indsigelser mod teaterfuglen, som politikerne som bekendt droppede.

Ulogisk beslutning

Men Knud Rasmussen mener også, at planerne om en P-kælder lider af en anden alvorlig fejl. Nemlig at beslutningen er koblet sammen med en beslutning om at nedlægge P-pladser på jorden.

»Oprindelig var formålet med en P-kælder at skaffe finansiering til en forskønnelse af Kongens Nytorv. Den forskønnelse vil koste cirka 30 mio. kr. Men når politikerne har besluttet, at der skal nedlægges et antal P-pladser på jorden svarende til de 900 i P-kælderen, betyder det, at kommunen går glip af indtægter fra gade-parkeringen. Over to-tre år svarer det beløb til, hvad der skal bruges til forskønnelsen. Man kunne derfor finansiere en forskønnelse ved at undlade at etablere P-kælderen, hvis man vel at mærke ville reservere P-indtægterne til det formål,« siger Knud Rasmussen.

På den baggrund kalder Knud Rasmussen dobbelt-beslutningen om at bygge en P-kælder og samtidig nedlægge gadeparkering for "ulogisk".

Han tilføjer, at det københavnske erhvervslivs støtte til en P-kælder forudsætter, at den samlede mængde P-pladser øges.

Stort flertal for P-kælder

Der tegner sig i dag et solidt politisk flertal for en parkeringskælder på Kongens Nytorv. Ud over de borgerlige partier - minus de radikale - består det af Socialdemokratiet. Og det er netop Socialdemokratiet, som har stillet som betingelse, at der nedlægges et antal P-pladser på gade-ønivau svarende til de nye under jorden.

Gruppeformanden i Socialdemokratiet, Johannes Nymark, fastholder forelagt Knud Rasmussens argumenter, at der er god mening i at nedlægge 900 P-pladser på gadeplan.

»En af de betydeligste gevinster bliver, at gaderne omkring Kongens Nytorv bliver fredeliggjort, når P-kælderen kommer, og gadeparkeringen forsvinder,« siger Johannes Nymark

Knud Rasmussen oplyser, at embedsmændene i Plandirektoratet er klar med en indstilling til politikerne til marts.

niels.ditlev@jp.dk

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.