Bøde for at køre død far en tur

Flemming Pedersen fik lovens mildeste straf for at have givet sin døde far en køretur bag på sin motorcykel. Iført lædertøj blev faderen kørt en tur til de steder, han var glad for.Den 37-årige Flemming Pedersen fra Frederikssund udbrød et begejstret, »det er en meget mild dom«, da han ved byretten i Frederikssund torsdag blev idømt 10 dagsbøder á 200 kroner for usømmelig omgang med lig.
Dommer Birgitte Holmberg Pedersen mente, at det var Òen smuk tankeÓ, at den dømte ville vise sin far den gestus at køre ham en sidste tur rundt til hans yndlingssteder. Men hun fastslog, at der altså ikke var andre muligheder end at erklære ham skyldig, fordi det var en upassende måde at behandle et lig på.
Og mens både anklager Frede Brandt-Jensen og Flemming Pedersens forsvarer, Anders Boelskifte, udbad sig betænkningstid med hensyn til en eventuel anke, var den dømte allerede godt i gang med at fastslå over for en lokalradio, at den dom »i hvert fald ikke skal ankes.«
Verden rundt
Historien gik verden rundt, da det kom frem, at den Flemming Pedersen om morgenen den 24. oktober havde hentet sin far i ligkælderen på sygehuset og givet ham lædertøj og solbriller på.
Herefter slæbte han faderen ud til den ventende motorcykel, for faderen - som sønnen forklarede - gik ikke så godt. Derpå blev faderen med kontaktlim, kraftig tape m.m. surret fast på bagsædet af Flemming Pedersens Harley Davidson, og kursen sat mod København.
Undervejs stoppede parret ved nogle af de steder, som faderen var glad for, ligesom sønnen bød sin afdøde far på cigarer, købte Ekstra Bladet til ham .Og en øl.
Da anklageren nøgternt konstaterede, at »den kunne han jo ikke drikke, når han var død,« lød svaret:
»Hmm, men den var i hvert fald tom, da vi kørte videre.«
Usædvanlig retssag
Flere gange under retssagen kom det til sammenstød mellem Flemming Pedersen og anklageren.
Flemming Pedersen valgte således flere gange at sige sin mening i stedet for at svare på anklagerens spørgsmål.
Da Frede Brandt-Jensen ville vide, hvorfor han havde kørt rundt med sin afdøde far, lød reaktionen:
»Ved du hvad - det var min far, og om han var levende eller død betød ikke så meget. Han skulle have den tur, som vi havde talt om bare to dage før. Helt ærligt. Mellem dig og mig og alle andre, så har jeg ikke gjort noget galt. Alle burde da gøre det samme.«
Flemming Pedersen nåede også at kalde anklageren for Òet fjolsÓ for håndteringen af sagen - en udtalelse han på opfordring af dommeren modererede til ÒkiksetÓ, ligesom han blev irettesat to gange af sin advokat, fordi han svarede sarkastisk på anklagerens spørgsmål.
Og midt under retssagen fremkaldte han fnisen på tilhørerpladserne, da han behændigt satte en hastigt fremstillet karikatur af anklageren fast på ryglænet af sin stol.

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.