Annonce
København

Politiet: For mange mennesker i Kim Larsen-mindeoptog

Det frygtes, at de mange mennesker på Nytorv og Gammeltorv vil føre til, at folk maser sig frem.

Op mod 30.000 personer deltager fredag aften i et mindeoptog til ære for den afdøde sanger og musiker Kim Larsen i København.

Ifølge Københavns Politi er der tale om så mange mennesker, at det planlagte endemål, Nytorv/Gammeltorv, ikke kan rumme folkemængden.

Derfor opfordrer politikredsen på Twitter deltagerne til ikke nødvendigvis at søge mod de torve.

Først på aftenen lød politiets estimat, at mindst 10.000 personer ville deltage i optoget i København.

Det var et konservativt skøn, og efterhånden, som marchen kom i gang, voksede antallet af deltagere.

I andre byer er der også optog til ære for den afdøde sanger. Blandt andet i Odense, hvor Kim Larsen har boet de seneste mange år. Også her er der mange deltagere i optoget.

»Den seneste melding, jeg har fået fra min indsatsleder her klokken 18 lyder på cirka 10.000. Men det er meget svært at komme med et præcist bud,« siger vagtchef Steen Nyland fra Fyns Politi til Ritzau. 

Følg
Jyllands-Posten
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Med luksusliner gennem Norges vilde kystlandskaber
Krydstogter kan noget helt specielt, hvis man gerne vil opleve flere feriedestinationer på én gang. Men med Silver Spirit bliver den vanedannende gode mad og det meget høje serviceniveau også en del af oplevelsen. 
Se flere
Biler
Legendarisk Jeep kører ind i fremtiden
Jeep Wrangler har stort set ikke ændret sig siden slutningen af 1980’erne, men næste år kommer klassikeren i en ny udgave. Essen er stadig den gamle Jeep tilsat mere komfort og et design med glimt i øjet. 
Se flere
Spånplade: Hele Danmark arbejder for Kronospan
Når danskerne afleverer træ på den lokale genbrugsstation, arbejder de for Kronospan i Pindstrup, der fabrikerer spånplader til bl.a. køkkener, skriveborde og gulve. For når Kronospan fremstiller spånplader, er 75 procent af træet genbrugstræ, hvor rigtig meget af det stammer fra landets genbrugsstationer. Der er penge i genbrug – en omsætning på ca. 500 mio. kr. årligt. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her