Annonce
København

Fakta: Kunstig ø skal huse ny bydel i København

Lynetteholmen får plads til 35.000 nye indbyggere og arbejdspladser, byggeriet starter i 2035.

Der skal bygges en helt ny bydel, en havnetunnel, en østlig ringvej og en metrotilføjelse til den kunstige ø Lynetteholmen, der skal forbinde Nordhavn med Refshaleøen.

Det præsenterede regeringen og Københavns Kommune fredag formiddag.

Her kan du se, hvad projektet indeholder:

  • København er traditionelt en by opført på holme som for eksempel Christianshavn og store dele af Amager og Nordhavn.
  • Nu vil regeringen anlægge en kunstig ø ved navn Lynetteholmen, som vil være fuldt udbygget i 2070. De første boliger vil blive bygget fra 2035.
  • Den skal på sigt give plads til 50.000 nye københavnere, heraf cirka 35.000 alene på Lynetteholmen. Der skal komme 35.000 nye arbejdspladser samt 15.000 på Refshaleøen.
  • Den nye bydel skal sørge for, at hovedstaden kan blive ved med at vokse, uden at boligpriserne drøner i vejret på grund af mangel på boliger.
  • Desuden skal bydelen udgøre et "væsentligt bidrag til klimasikringen" af København, som dermed sikres bedre mod stormflod.
  • Når trafikken ledes uden om centrum, sparer bilisterne tid, og der vil være mindre røg, støj og forurening i brokvartererne.
  • Forventningen er, at skatteyderne slipper for at spæde ekstra penge til. Den samlede pris anslår regeringen til at være 20 milliarder kroner.
  • Indtægterne fra salget af byggegrunde skal finansiere en ny metrolinje derud. Desuden skal pengene komme fra at køre med den nye metro og for at benytte omfartsvejen, som dermed bliver en betalingsvej.

Kilde: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Djævlens bro fører til fransk Catalonien
Det rødgule catalonske flag vajer både på Pyrenæernes nord- og sydside. Men mens de fleste har hørt om det spanske Catalonien, er det franske Catalonien mindre kendt. 
Se flere
»Folk er ofte lidt skeptiske i starten, når jeg fortæller, at brownien er lavet på sorte bønner«
Hun er kun 24 år og har allerede udgivet fire kogebøger. Aarhusianske Emma Martiny har fart på som madskribent og blogger, og så elsker hun at samle mennesker omkring madlavning. Gerne med en bønnebrownie til dessert. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her