Mistanke om salmonella: Pasteuriserede æg trækkes tilbage

En hønsebesætning ved Grindsted i Midtjylland er testet positiv for salmonella, og nu trækkes pasteuriserede æg tilbage.

Artiklens øverste billede
Der er konstateret salmonellabakterier i en hønebestand ved Grindsted.

Fødevarerstyrelsen har pålagt Hedegaard Foods at tilbagetrække en række produkter. Det sker, fordi virksomheden i forbindelse med egenkontrollen har konstateret salmonellabakterier i en hønsebesætning ved Grindsted.

De berørte produkter indeholder alle pasteuriserede æg:

H349 Hvider med konservering tappet i 1 kg og 5 kg

H350 Blommer med konservering tappet i 5 kg

H351 Scrambled eggs tappet i 1 kg, 5 kg og Shaker

H357 Hvider med konservering tappet i bægre

H361 Helæg uden konservering tappet i 5 kg

H362 Helæg med konservering tappet i 5 kg

H364 Helæg med konservering tappet i 1 kg

H375 Hvider med konservering tappet i bægre

H376 Blommer 6% i 5 kg

H378 Scrambled eggs tappet i Shaker

H407 Helæg uden konservering tappet i 5 kg

Høj sikkerhed

Selvom listen kan se voldsom ud, så skal man ikke være bekymret, hvis man har spist æg fra Hedegaard.

”Vi har gennemført analyser på samtlige produkter og alle er testet fri for salmonella, inden varen er frigivet," siger direktør i Hedegaard Foods Ivan Noes Jørgensen, og tilføjer:

”Begrundelsen Fødevarestyrelsens har givet er, at der ikke må kunne stilles det mindste spørgsmålstegn ved fødevaresikkerheden i Hedegaards produkter, og Fødevarestyrelsen derfor vurderer, at de skal trækkes tilbage,” siger han.

Da der ikke er fundet salmonella i de pasteuriserede æg, skal man ikke være nervøs, hvis man har spist nogle af de berørte produkter. 

I går trak Hedegaard Foods et parti buræg tilbage, da der var mistanke om salmonella. Tilbagetrækningen af de nye produkter sker, fordi der indgår æg fra det berørte parti buræg.

Kan ikke tåle varme

Salmonella er en naturligt fremkommende bakterie, der findes mange steder. Bakterien kan ikke klare temperaturer over 75 grader, så derfor vil bakterien ikke overleve, hvis man opvarmer maden til mere end 75 grader.

I Danmark har vi verdens strammeste salmonellaprogram, det indebærer blandt andet, at alle hønsebesætninger kontrolleres hver anden uge. Det er i forbindelse med virksomhedens egenkontrol, at man har konstateret salmonella.

Normalt vil der gå omkring 14 dage, fra hønen bliver smittet, indtil salmonellabakterien er at finde i æggene. Men i dette tilfælde kan det ikke udelukkes, at overførslen er gået hurtigere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.