Annonce
Indland

Homoseksuel muslim: Religionen må følge med tiden

Det er noget "vås" at kalde homoseksuelle syge, som Dansk Islamisk Råd gør det, men det kommer ikke kun fra muslimer, siger kommunikationsansvarlig for foreningen Sabaah, Fahad Saeed.

"Jeg forstår argumentationen, men det er ikke i orden. I Koranen mener man, at der står, at homoseksualitet er en synd, men religion er en størrelse, der må følge med tiden og sætte mennesket i perspektiv," siger Fahad Saeed. Foto: Morten Flarup

Politikere fra både rød og blå blok har taget afstand fra udtalelser fra Dansk Islamisk Råds talsmand Mohamed al Maimouni.

Rådet står bag Danmarks første stormoské, som åbner torsdag, og i den forbindelse siger talsmanden til Jyllands-Posten:

"Inden for islam er homoseksualitet noget, der er forkert, selvfølgelig. Da betragter man det ligesom, at man er syg. F.eks. i Dansk Islamisk Råd har vi haft et tilfælde med en homoseksuel, der kom til os. Han ville gerne snakke om homoseksualitet. Det gør vi med åbne arme. Man kan sagtens få rådgivning, hvis man selv har lyst til at komme ud af den situation, man er i. Men i Koranen er homoseksualitet det, man kalder haram – forbudt – det er det."

Muslimerne er ikke alene

Kommunikationsansvarlig i Sabaah, en forening for homo-, bi- og transkønnede med anden etnisk baggrund end dansk, Fahad Saeed, kalder udtalelserne "noget vås", men siger:

"De er ikke unikke for det islamiske trossamfund, vi har hørt de samme udtalelser alle mulige andre steder fra bl.a. Dansk Folkeparti og præster i den danske folkekirke, så udtalelserne står desværre ikke alene."

I 2012 sagde sognepræst Henrik Højlund til TV 2 om loven, der giver homoseksuelle ret til at blive viet i kirken:

"Den lyver om Gud, den lyver om, at Gud forandrer sig, og at Gud siger noget nyt fra tiår til tiår. Den lyver om virkeligheden, den lyver om, at forhold mellem mand og mand og kvinde og kvinde er det samme som forhold mellem mand og kvinde, og det er det ikke."

Og i 2007 lød det fra daværende folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Søren Kraup i Nyhedsavisen:

"Homoseksuelle er handikappede, fordi de ikke kan opfylde betingelserne for et ægteskab og skabe en familie. Derfor kan de heller ikke forlange at blive ligestillet på det område."

Religionen må følge med tiden

Fahad Saeed, der er homoseksuel og kalder sig kulturmuslim, forstår godt, hvorfor Dansk Islamisk Råd udtaler sig, som man gør, om homoseksuelle.

"Jeg forstår argumentationen, men det er ikke i orden. I Koranen mener man, at der står, at homoseksualitet er en synd, men religion er en størrelse, der må følge med tiden og sætte mennesket i perspektiv. Vi bliver nødt til at gøre plads til mennesket først."

Han finder det til gengæld positivt, at emnet overhovedet bliver taget op af organisationen.

"Alternativet ville være, at man fejede det af bordet og sagde, at det ikke findes inden for islam. Flere dele af det islamiske trossamfund bliver nu tvunget til at forholde til de konkrete dilemmaer, og dette er et skridt på vejen."

Imam: Man kan godt være muslim og homoseksuel

Ïfølge Fahad Saeed formår adskillige homoseksuelle og transkønnede muslimer at finde en balance mellem deres seksualitet og deres religion, og han ser en tendens til flere nyfortolkninger af islam, som åbner op for homoseksualitet.

I Danmark har hospitalsimamen Naveed Baig, der også er næstformand i Islamisk-Kristent Studiecenter, stået i spidsen for den udvikling.

"Tro er noget, der transcenderer vores seksualitet, vores kultur og vores identitet. Tro er er noget, som vi har inden i os – noget, som er inde i mennesket. Derfor kan man jo sagtens have en tro, samtidig med at man har en anden seksuel observans, end majoriteten har," sagde til han til Politiken i september.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Dette er den virkelige bankskandale

Mangelfuld kontrol i kombination med potentielt kriminelle medarbejdere er en invitation til at efterprøve ”Murphys Love”, og Danske Bank har i denne sag krydset stort set alle.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Punjab skiller sig ud i Indien: Her kan man godt lide alkohol og kød i maden
Nye visumregler har gjort Indien mere tilgængeligt, og 1. oktober har Air India etårs jubilæum på deres direkte flyvning mellem København og Delhi. Herfra kan man rejse til Punjab ved den pakistanske grænse. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her