Nets undersøgte tip: Så ingen tegn på ulovligheder

Nets bad Se og Hør-fotograf gå til politiet med oplysninger om ulovlig overvågninger af kendte danskere.

Artiklens øverste billede

Torsdag aften afslørede TV2 Nyhederne, at betalingskortvirksomheden Nets i januar modtog flere mails fra en Se og Hør-fotograf, der advarede om, at ugebladet modtog ulovlige oplysninger om kendte danskere via en Nets-ansat.

Nets' landechef, Susanne Brønnum, fortæller, at fotografens advarsler blev taget alvorligt.

- Men vi kunne ikke se de transaktioner, som han havde givet os konkrete eksempler på, i vores systemer. Så vi følte, at det eneste vi på det tidspunkt kunne gøre var at bede personen om at gå til politiet med oplysningerne, siger hun til TV2 News.

Vi kan fortryde i dag

- Set i bagklogskabens lys, så kan vi godt fortryde. Men vi undersøgte som sagt de her oplysninger, vi fik sidste år. Der dukkede intet op i vores systemer, så vi havde desværre ikke noget, vi kunne gå videre med.

Ansatte skal ifølge Susanne Brønnum opfylde flere sikkerhedskrav, før de bliver ansat i virksomheden.

- Vi har en del forskellige sikkerhedsprocedurer, når vi ansætter folk i Nets. Vi beder eksempelvis altid om straffeattester, og i kontrakten skal de skrive under på, at de ikke videregiver fortrolige oplysninger.

Hvad kan der gøres?

Landechefen vil endnu ikke tage stilling til, hvorvidt Nets skal ændre ting i deres procedurer og systemer i kølvandet på Se og Hør-skandalen.

- Vi vil sammen med myndighederne finde ud af, hvad vi gør fremadrettet, og om der er noget mere, vi kan gøre for at øge vores sikkerhed, lyder det fra Susanne Brønnum.

Både Nets, politiet og Aller Media, der udgiver Se og Hør, har iværksat undersøgelser, der skal opklare, hvordan lækket kunne finde sted, og hvem de ansvarlige er.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen