Flere unge tager imod tilbud om gratis udenlandsk studieophold

Antallet af studerende, der supplerer studiet med et udlandsophold, er steget.

Artiklens øverste billede
Uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen glæder sig over, at flere unge tager på et halvt års udvekslingsophold.

Rejs et halvt år til England, Tyskland eller Spanien og studer samtidig.

Sådan lyder tilbuddet til mange studerende på videregående uddannelser i Danmark. Tal fra uddannelsesministeriet viser, at flere og flere tager imod udfordringen.

De netop offentliggjort tal for studieåret 2011/2012 afslører nemlig en fremgang på 547 studerende, der vender Danmark ryggen i en periode for at prøve sig selv af i udlandet.

Udveksling er populært

Et tilbud om udveksling findes på mange bacheloruddannelser som f.eks. pædagog eller journalistuddannelsen. Her har studerende mulighed for at komme på et gratis såkaldt udvekslingsophold på et universitet i et andet land i et semester.

Her  skal den studerende  følge fag  på  universitets sprog og gå i klasse med andre udenlandske studerende. Udviklingen glæder uddannelses- og forskningsminister  Sofie Carsten Nielsen.

"Danmark har brug for, at så mange som muligt er gode til sprog og kender til andre kulturer end vores egen. Det forbedrer vores mulighed for at klare os godt i den internationale konkurrence, så vi sikrer vores velfærdssamfund for fremtiden. Udlandsophold giver elever, studerende og undervisere mulighed for at få ny viden, nye ideer og nye metoder med hjem til Danmark, som vi kan bruge i undervisningen og på arbejdsmarkedet. Derfor er det rigtigt godt, at så mange har interesse i at komme til udlandet," siger hun i forbindelse med offentliggørelsen af tallene.

EU støtter studerende økonomisk

I første ansøgningsrunde i 2014 er der blevet søgt om 20,6 millioner euro gennem det nye EU-uddannelsesprogram Erasmus+. Programmet giver tilskud til ungdomsaktiviteter, udveksling praktik- og undervisningsophold i EU for elever, undervisere og medarbejdere.

Erasmus+-programmet erstattede pr. 1. januar en række andre programmer under Styrelsen for Videregående uddannelser. Heriblandt Programmet for Livslang læring og Aktive Unge.

Der findes endnu ikke endelige tal for udvekslingsstuderende i studieåret 2012/2013, men ifølge Jette Esager Rasmussen, koordinator i Styrelsen for Videregående Uddannelser, ser det ud til, at endnu flere har søgt til udlandet i forhold til tidligere.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Del artiklen

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.