Syngende engelsk præst er et kæmpehit på Youtube - kan folkekirken lære noget?

Vi er ved at kede os ihjel, og derfor er videoen en kærkommen inspiration, mener sognepræst Poul Joachim Stender.

Artiklens øverste billede
Ray Kelly overraskede gæsterne og ikke mindst brudeparret, da han sang en fantastisk version af "Hallelujah" til et bryllup.

En video af en præst, som synger en selvskrevet version af Leonard Cohen-nummeret "Halelujah", er blevet et kæmpehit på de sociale medier, og videoen er set næsten otte millioner gange på fire dage.

Se video under artiklen

I videoen synger præsten Ray Kelly fra Oldcastle en omskrevet version af "Hallelujah" til et meget overrasket brudepar. Og præsten viser sig at være en fremragende sanger.

Sognepræst i Kirke Saaby, Poul Joachim Stender, har også set videoen på de sociale medier, og han mener at der er en meget god grund til, at videoen har været så populær.

”Folk er indstillet på, at der er et særligt sprog og en særlig måde at opføre sig på, når man træder ind i sådan en flot kirke. Præsten bryder alle regler for, hvad man forventer at han skal gøre, når han stiller sig op og synger den sang. Og så leverer han den i øvrigt med megen charme og et stort talent,” siger Poul Joachim Stender.

Sker også i Danmark

På trods af videoens store popularitet, så er en syngende præst ikke noget ukendt fænomen.

”Det er ikke ualmindeligt, at danske præster kan finde på at synge en sang midt under en prædiken. Jeg er totalt tonedøv, så jeg gør det ikke, men så finder jeg andre måder at overraske menigheden på. Det gode ved at være præst er, at der ikke skal ret meget til, for at man kan bryde formen. Jeg har selv serveret fadøl i våbenhuset efter en pinsegudstjeneste,” siger sognepræsten.

Poul Joachim Stender mener overordnet, at der er alt for få overraskelser, både i kirken og i dagligdagen.

”Jeg synes, at man skal bryde med formen alle steder. Ikke kun i kirken. NOMA brød med formen, da de begyndte at servere myrer og den slags, og jeg synes, at det er vigtigt at bryde rammerne.  Vi skal ikke være bange for at snakke om døden under en festlig middag," siger han.

"Vi keder os ihjel"

Poul Joachim Stender vil gerne ruske op i danskerne, og han mener, at der skal ske noget i det danske samfund.

"Vi er blevet døve. Vi er ved at kede os ihjel. Der bliver sagt det samme alle steder, alle kører i de samme biler og alle spiser den samme hakkede, døde ko. Derfor er det helt vidunderligt, når en præst synger Cohen foran alteret. Men bliver sgu helt glad af det," siger sognepræsten.

Og han mener, at videoen bør tjene som et forbillede.

"Det gælder om at finde livets skæve vinkler. Præsten fandt det i videoen, og vi andre må forsøge at tage det som inspiration og finde de skæve vinkler andre steder."

Har udgivet musik

Den syngende præst Ray Kelly har tidligere udgivet musik, men han siger til BBC, at han ikke har planer om at gøre det til sin karrierevej.

"Jeg har udgivet musik for at få nogle penge ind til velgørenhed. Jeg nyder at synge, men jeg vil ikke gøre det fuld tid - jeg elsker at være præst," siger Ray Kelly til BBC.

Det er et firma, som har optaget videoen, og firmaets talsmand fortæller, at præsten fik stående ovationer i slutningen af sangen.

Se Ray Kellys imponerende fremførsel af det omkrevne Cohen-nummer.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Bør den danske folkekirke gøre mere for at bryde rammerne?

Giv din mening til kende i debatten under artiklen.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Mest læste Finans

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.