Kan du blive journaliststuderende?

Lørdag var der optagelsesprøve til journaliststudiet på SDU, hvor ansøgerne blandt andet skulle svare på 50 spørgsmål af meget blandet karakter.

Hvem fik boghandlerprisen De Gyldne Laurbær i 2014? Yahya Hassan, Anne-Cathrine Riebnitzsky eller Sissel-Jo Gazan?

Og hvilken komponist er ansvarlig for arien ”Nessun Dorma” fra operaen Turandot?

Det var nogle af spørgsmålene, som indgik i optagelsesprøven for ansøgerne til journalistuddannelsen på Center For Journalistik på Syddansk Universitet i Odense.

500 ansøgere havde søgt ind, og på baggrund af deres ansøgninger blev 262 indbudt til at deltage i optagelsesprøven. Af de 262 vil ca. 200 gå videre til en samtale og ca. 100 vil blive tilbudt en plads.

Se hele videnstesten fra optagelsesprøven på SDU her.

Samtale spiller ind

Prøven foregik lørdag den 5. april, og ud over videnstesten består den også af flere forskellige skriftlige prøver, hvor ansøgerne skal referere og analysere. Desuden er der også en prøve i sproglig korrekthed, hvor prøvedeltagerne skal finde stavefejl og sætte kommaer.

På Syddansk Universitet kommer alle, der går videre fra prøven, til samtale i modsætning til på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, hvor en del ansøgere bliver optaget alene på baggrund af deres præstation ved optagelsesprøven.

SDU besluttede i sidste måned, at 25 pct. af de nye studerende på alle universitetets fakulteter skal optages efter en samtale. Og ifølge universitetets ledelse er målet, at alle nyoptagne skal have været igennem en samtale, før de bliver indskrevet på SDU.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen