Hospitalsdirektør: Køb af kunst for forskningsmidler er ikke i orden

Afsløring af brug af forskningsmidler har fået mange læsere til at reagere.

Artiklens øverste billede

Professorer, overlæger og andre ansatte på Rigshospitalet må ikke købe malerier og kunst for forskningsmidler til deres kontor.

Det fastslår hospitalets lægelige direktør Jannik Hilsted efter Jyllands-Postens afsløring torsdag af en overlæge-professors brug af forskningsmidler til køb af malerier til en samlet pris på 70.000 kr.

Mange læsere har i dagens løb stillet spørgsmålet, om det virkelig er i orden, at professorerne og overlægerne på Rigshospitalet må bruge forskningsmidler til at købe malerier og kunst til deres kontor.

»Malerier og anden kunst er ikke i orden,« skriver hospitalsdirektør Jannik Hilsted i en mail.

Malerier leveret til privat adresse

 Som beskrevet i Jyllands-Posten i dag, har professor, overlæge, dr. med. Daniel Steinbrüchel, i 2010, 2011, 2012 og 2013 købt malerier i Danmark og Schweiz for forskningsmidler, i alt 70.000 kr. Han købte malerierne i eget navn og fik dem leveret til sin private adresse i Hellebæk i Nordsjælland, og han oplyste over for hospitalet, at de var til hans kontor. Men det var ikke her, de prydede væggene, og Daniel Steinbrüchel vil ikke svare på, om de i stedet har hængt hjemme i privaten.

Hospitalsdirektør Jannik Hilsted vil ikke svare på, om hospitalet vil kræve pengene tilbagebetalt af Daniel Steinbrüchel, når nu han ikke har måttet købe billederne for forskningsmidler.

»Der tale om en igangværende personalesag, som jeg ikke kan udtale mig om,« skriver Jannik Hilsted.

Møbler kan være ok

Svaret er dog knap så klart fra hospitalsdirektøren på spørgsmålet, om det er i orden for lægerne at købe møbler til deres kontor, sådan som Daniel Steinbrüchel gjorde.

»Møbler kan være i orden, hvis der er særlige forskningsrelaterede behov, såsom reoler, mødebord og lignende,« skriver Jannik Hilsted.

Rigshospitalet er ved at undersøge alle hjertelægers brug af forskningsmidler, herunder Daniel Steinbrüchel. Hospitalet har foreløbig politianmeldt tre hjertelæger, og når undersøgelsen af Daniel Steinbrüchel er færdig, vil hospitalet vurdere, om også han skal politianmeldes, oplyste Jannik Hilsted i forbindelse med Jyllands-Postens beskrivelse torsdag af den nye sag på Rigshospitalet.

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen