Annonce
Indland

Pia Kjærsgaard om Europarådet: De er latterlige

Europarådet bruger et 10 år gammelt læserbrev fra Pia Kjærsgaard til at beskrive racismeproblemer i Danmark.

»Sikke dog en masse penge og papir og ressourcer, der bliver brugt på det, og der kommer intet, intet, intet ud af det, andet end at folk ryster på hovedet. De er fuldstændigt latterlige i deres adfærd,« siger Pia Kjærsgaard om Europarådet DALUM ASTRID

»Det er fuldstændigt latterligt. De gør sig selv til grin. Fuldstændig til grin. Hvis de overhovedet ønsker, at man skal tage dem alvorligt, så stopper de det der.«

Sådan lyder kritikken fra Dansk Folkepartis tidligere formand og nuværende værdiordfører, Pia Kjærsgaard, mod Europarådet.

Anledningen er, at Europarådets kommissær for menneskerettigheder, Nils Muiznieks, i sidste udsendte en rapport om menneskerettighedssituationen i Danmark. Her kritiserede han, at der er såkaldt hatespeech – hadefuld tale – og islamofobi er »udbredt« i Danmark. Han tilføjede, at myndighederne ikke gør nok, for at retsforfølge racisme.

Forkerte tal

Og det er her, Pia Kjærsgaard kommer ind i billedet. Jyllands-Posten har gennemgået rapportens afsnit om racisme, og det viser sig blandt andet, at den bygger på forkerte tal, ligesom to af de fire konkrete sager, der nævnes, er 10 år gamle.

Den ene er et læserbrev, som Kjærsgaard i 2003 skrev til Kristeligt Dagblad. Her brokkede hun sig over, at Dansk-Somalisk Forening var høringspart på et lovforslag om forbud mod omskæring af piger, når det nu var somaliere, som hovedsageligt udførte denne omskæring.

»I mine øjne svarer det til at spørge de pædofiles forening, om de har noget at indvende over for et forbud mod sex med børn. Eller at spørge voldtægtsmændene, om de har noget imod, at straffene for voldtægt forhøjes,« skrev Kjærsgaard i læserbrevet.

Afvist af anklagemyndigheden

Læserbrevet fik dansk-somalieren Mohammed Gelle til at melde Pia Kjærsgaard for racisme. Sagen blev dog afvist af anklagemyndigheden, og statsadvokaten forklarede, at læserbrevet ikke refererede til alle somaliere som kriminelle eller lig med pædofile eller voldtægtsforbrydere.

Men Gelle gik videre til FN’s racismekomité, som i 2006 udtalte kritik af Danmark for ikke at retsforfølge Pia Kjærsgaard i sagen.

At læserbrevet skal bruges som dokumentation 10 år senere, undrer Pia Kjærsgaard, som i det hele taget er kritisk overfor, at Europarådet bruger tid på at udarbejde rapporter om racisme i et land som Danmark.

»Sikke dog en masse penge og papir og ressourcer, der bliver brugt på det, og der kommer intet, intet, intet ud af det, andet end at folk ryster på hovedet. De er fuldstændigt latterlige i deres adfærd,« siger Kjærsgaard om Europarådet og tilføjer:

»Jeg synes, det er ærgerligt, at man beskæftiger sig med sådan noget, for der er nok reelle problemer i verden at tage sig af – sikkert også for Europarådet. Man burde tage op til revision, hvad Europarådet bruger sin tid på.«

Pia Kjærsgaard tilføjer, at hun fortsat har den holdning, som hun gav udtryk for i 2003-læserbrevet.

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu

JP mener: Medierne er for ærbødige over for EU-systemet

Ikke mindst tilhængere af EU bør betragte systemet – herunder Jean-Claude Juncker – både kritisk og årvågent.

Eksperter: Frygt for ringere ældrehjælp spiller ind, når ældre vælger at flytte tættere på børn og børnebørn

Ønsket om at være tæt på børn og børnebørn får ældre til at overveje at forlade hjembyen og flytte tættere på familien, viser en spørgeundersøgelse. Men også udsigten til ringere hjemmehjælp og ventelister på plejeboliger har betydning for deres beslutning om at flytte, mener eksperter. Kurt Madsen og Ellen Nørgaard forlader Vestjylland for at slå sig ned tættere på familien.
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her