K: Amnesti til skattesnydere vil være win-win

Der skal ryddes op blandt skattefuskerne, og derfor er en amnestiordning en god idé, mener skatteordfører.

Hvis danske skattespekulanter omgås regler ved at have penge stående i skattely, så skal de findes og hives frem i lyset.

Til at finde frem til skattefuskerne vil en dansk amnestiordning være en god idé, mener Brian Mikkelsen, skatteordfører for De Konservative.

Han reagerer på, at flere skatteadvokater siger til dagbladet Information lørdag, at de i stigende grad bliver kontaktet af danskere, som ønsker rådgivning om, hvad de skal gøre ved de formuer, de har skjult i skattely.

- Set i lyset af advokaternes oplysninger om, at der er en gruppe derude, som gerne vil frem i lyset, så synes jeg, at man skal overveje en amnestiordning, siger skatteordføreren.

En amnestiordning vil betyde, at der lempes på de hårde straffe mod skattespekulation, som ifølge skatteadvokaterne afholder flere skattesnydere fra at gå til bekendelse over for Skat.

- En amnestiordning vil kunne betyde, at man får ryddet gevaldigt op, og at det bliver én gang for alle. Det er personer, som har unddraget i skat, og så skal de også betale al den skat, de skylder, mener Brian Mikkelsen.

Ingen succes

Den seneste amnestiordning herhjemme udløb juni 2013 og var, ifølge de konservatives skatteordfører, ikke nogen stor succes.

Hvis et nyt tiltag skal være mere succesrigt, mener Brian Mikkelsen, at man bør gøre mere opmærksom på ordningen, og at skattespekulanterne bør få en en deadline på et halvt års tid for at tilbagebetale deres skattepenge.

Hvor erfaringen herhjemme er en anelse lunken, har skatteordføreren til gengæld bemærket, at oplevelsen hos vores svenske naboer har været noget anderledes.

- I Sverige har de gennem et stykke tid kørt med en amnestiordning, hvor det har været en kæmpe succes, siger han.

En af skatteadvokaterne forklarer til Information, at ordningen i Sverige har skaffet 1,5 milliarder kroner ekstra i statskassen. Og det er penge, som ville pynte herhjemme, understreger Brian Mikkelsen.

- Jeg synes, at det vil være en win-win-situation. Vi vil få flere penge i statskassen, vi vil få flere til at have rent mel i posen, og så kan skattevæsnet også bruge kræfter på dem, som er nogen rigtige banditter, siger han.

- Derfor skal man se på, om man kan få de danske skattespekulanters penge ind i statskassen og få ryddet op én gang for alle, siger Brian Mikkelsen.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen