Dansk meteorolog skal give vejrudsigt ved klimatopmøde

DR-meteorolog Jesper Theilgaard skal fortælle verdens ledere på møde i FN om klimaets tilstand i Danmark.

Artiklens øverste billede
Meteorolog på DR Jesper Theilgaard.

Et klimatopmøde, der til efteråret bliver holdt hos FN i New York, får et centralt dansk islæt.

DR's meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard er således en af 10 tv-meteorologer fra forskellige egne af verden, der skal bidrage med deres viden på FN-topmødet den 23. september.

Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Hver meteorolog skal fremlægge klimaets tilstand i deres verdensdel, som prognoserne siger, det vil blive i 2050. Jesper Theilgaard skal fortælle om klimaets tilstand i Danmark og Nordeuropa generelt.

- Jeg er meget beæret over at være blevet spurgt. Det er et enormt skulderklap også til DR, at vi får lov til at være dem, der fortæller verdens ledere om klimaets tilstand i Danmark og Nordeuropa, siger Jesper Theilgaard i en skriftlig kommentar.

Mødet i New York bliver ledet af FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, og det forventes, at alle lande præsenterer deres nationale mål og ambitioner.

I 2014 bliver der holdt en lang række klimamøder i FN-regi. Alt sammen skal efter planen ende med en større aftale ved COP 19 i Paris 2015 om, hvordan verdenssamfundet kommer den globale opvarmning og C02-udledningen til livs.

/ritzau/

Mere som dette

Andre læser

Mest læste

Del artiklen