Minister er bekymret for metrobyggeriets tidsplan
Natur- og Miljøklagenævnet har underkendt, at Metroselskabet anlægger metro om aftenen og natten.
Transportminister Magnus Heunicke (S) vil nu undersøge konsekvenserne for stop af aften- og natarbejde i forbindelse med metrobyggeriet i København, efter at Natur- og Miljøklagenævnet har underkendt en række af kommunens byggetilladelser.
- Nu må vi læse nærmere på afgørelserne, og jeg vil også spørge Københavns Kommune og Metroselskabet, hvilke konsekvenser afgørelserne har, siger han.
Metroselskabet har tidligere oplyst, at de udvidede arbejdstider var en forudsætning for at undgå en et-årig forsinkelse og dermed en ekstra udgift på halvanden milliard kroner.
Ifølge planen skulle metroen stå færdig i 2018, men efter underkendelsen ved ingen, hvornår metroen vil stå færdig.
- Men jeg kan allerede nu sige, at jeg er temmelig bekymret for, hvilke konsekvenser det kan have i forhold til metrobyggeriets tidsplan og økonomi, siger han.
Kommunens tilladelse til, at der må arbejdes om natten på byggepladserne, blev onsdag kendt ugyldig af et enigt Natur- og Miljøklagenævn.
Et omfattende materiale
Københavns overborgmester, Frank Jensen (S), vil også tage sig tid til at kigge på, hvad afgørelsen konkret betyder.
- Der er tale om et omfattende juridisk og teknisk materiale. Nu skal vi have vurderet, hvad Natur- og Miljøklagenævnets afgørelse konkret betyder. Herefter kan vi tage stilling til, hvad der videre skal ske, siger han.
Overborgmesteren er på tjenesterejse i Sydafrika og har på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer, oplyses det i en pressemeddelelse.
Natur- og Miljøklagenævnet har besluttet, at kommunen skal udarbejde nye retningslinjer for, hvor meget byggeriet må larme. Beregningen af støjgrænserne har ifølge nævnet været mangelfulde.
Det samme vurderede nævnet 7. november sidste år, hvor Københavns Kommune blev bedt om at udarbejde nye støjgrænser for metrobyggepladsen ved Marmorkirken.
/ritzau/