*

Indland

Før advarede han mod tonen i indvandrerdebatten. Nu vil Stig Dalager have venstrefløjen til at droppe berøringsangsten

Forfatteren Stig Dalager, der i 2005 samlede 12 forfattere bag et manifest med protest mod diskriminering af de etniske mindretal i Danmark, opfordrer nu fronterne i striden om ytringsfrihedens grænser til at tilnærme sig hinanden.

Forfatteren Stig Dalager. Arkivfoto: Peter Hove Olesen

Venstrefløjen bør erkende, at den har haft berøringsangst over for problemer i visse indvandrermiljøer, og at der er et behov for, at det danske samfund sætter klarere grænser for indvandrere, der bryder danske regler og normer.

Højrefløjen bør indrømme, at den har brugt en så negativ tone, at det har været skadeligt for Danmarks internationale omdømme, så det i dag er svært at rekruttere højt kvalificeret udenlandsk arbejdskraft. Derfor bør højrefløjen besinde sig på, at forhånelsernes tid er ovre.

Sådan lyder opfordringen fra forfatteren Stig Dalager, der i 2005 var manden bag det manifest, som 12 forfattere skrev om det, de betegnede som diskriminering af etniske minoriteter i Danmark.

Stiller sig midt mellem fløjene

I dag stiller han sig midt mellem venstre- og højrefløjen og opfordrer begge parter til at erkende fejl og komme videre. Det sker bl. a. på baggrund af den unge digter Yahya Hassans beskrivelser af vold, overgreb og svindel i ghettoerne. Dalager går så langt som til at sætte spørgsmålstegn ved, om ikke de sociale ydelser skulle være taget fra Hassans far:

»Hvordan kan man acceptere, at en far får lov til at forblive på overførselsindkomst, når han er notorisk voldelig over for sine børn og på den måde overtræder nogle helt banale regler for adfærd? Jeg mener i al fald, at man skal have nogle grænser for, hvad man vil acceptere, og nogle konsekvenser i den forbindelse,« siger Dalager.

Følg
Jyllands-Posten
Velkommen til debatten
  • Jyllands-Posten ønsker en konstruktiv og god debattone blandt vores læsere uanset uenigheder. Overtrædelse af vores debatregler kan føre til udelukkelse.
  • Anmeldelser af grove kommentarer kan ske til blog@jp.dk eller ved at ”markere som spam”.
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her