Annonce
Indland

Vikingeskibe trues af oversvømmelser

Vandet kan stige to meter i Roskilde Fjord. Museum med nationalklenodier bliver beskyttet med sandsække.

Folk fra Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet har siden i nat kæmpet en kamp mod uret for at beskytte museet. Foto: Jacob Ehrbahn

Vikingeskibsmuseet i Roskilde er i fare for at blive oversvømmet i løbet af fredag. Den voldsomme vinterstorm har presset vandstanden i Roskilde Fjord op i et faretruende niveau, og der er risiko for, at vandet stiger to meter over det normale niveau.

Politiet i Midt- og Vestsjælland er i gang med at sikre museet mod, at vand kan trænge ind i museumsbygningen, der ligger ud til fjorden.

Boligejerne ved havnen i Roskilde risikerer også at skulle i gang med at pumpe vand ud fra deres hjem.

Sandsække omkring museet

Folk fra Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet har siden i nat kæmpet en kamp mod uret for at beskytte museet mod en muligvis ødelæggende oversvømmelse.

- Vi har fulgt situationen hele natten, og omkring klokken 02 gik vi gang med at lægge sandsække ud omkring museet med hjælp fra Beredskabsstyrelsen og Hjemmeværnet, oplyser Lene Madsen, kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

En tilsvarende aktion er tidligt fredag morgen i gang ved Jyllinge, hvor der også er risiko for at vandet går over sine bredder og oversvømme boliger, fortæller Lene Madsen.

/ritzau/

Følg
Jyllands-Posten
SE OGSÅ
Annonce
Annonce
Forsiden lige nu
Annonce
Annonce
Indland
Annonce
Annonce
Bolig
Sådan beskytter du boligen mod vandmasserne
En af konsekvenserne ved klimaforandringerne er mere nedbør og risiko for hyppigere oversvømmelser. Se her, hvordan du sikrer din bolig mod vandet. 
Se flere

Jyllands-Posten anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Når du fortsætter med at bruge websitet, accepterer du samtidig brugen af cookies. Læs mere om vores brug her